Öğretmeni bıçaklayan öğrenciye 5 yıl 5 ay hapis

SAMSUN'da okul koridorunda öğretmeni 42 yaşındaki Mustafa Öztürk'ü bıçakla yaralayan 9'uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki J.A., öldürmeye teşebbüs suçundan 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. J.A.'ya ayrıca yasa dışı bıçak taşıdığı için de 320 lira para cezası verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Öğretmeni bıçaklayan öğrenciye 5 yıl 5 ay hapis

Olay, İlkadım Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde geçen yıl Kasım ayında meydana geldi. Edebiyat öğretmeni Mustafa Öztürk iddiaya göre, sınıfta ders anlatırken arka sırada oturan J.A., sorulan sorulara ıslık çalıp sonra parmak kaldırmadan cevap verdi. Bunun üzerine öğretmen Öztürk, öğrencisini birkaç kez uyardı. Ancak öğrenci hareketlerine devam edince de yanını gidip "Böğürerek konuşma" diyerek kulağına eğildi ve "Şerefsizlik yapma" dedi. Öztürk, daha sonra da J.A.'yı müdür yardımcısının yanına götürmek için sınıftan çıktı. Ancak koridorda giderken J.A., üzerinde bulunan bıcağı çıkarıp Mustafa Öztürk'ü karnından yaraladı. Öğretmen hastaneye kaldırılırken, okuldan kaçan J.A. ise polis tarafından yakalandı. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Hakkında, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan J.A., Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Sanık savunmasında, "Öğretmenimizin sorduğu sorulara yüksek sesle bağırarak cevap verdim. Bana 'Böğürerek cevap verme' dedi. Sonra yanıma gelip boğazımdan tuttu. Kulağımı çekip 'Şerefsizlik yapma' dedi. 'Bana şerefsiz demeye hakkın yok' dedim. Bunun üzerine müdür yardımcısının odasına gitmek için sınıftan çıktık. Koridorda giderken yine bana 'Şerefsizlik yapıyorsun' dedi. Bunun üzerine ben de onu bıçakladım. Sonra da korktuğum için kaçtım" dedi. Son celseye katılmayan öğretmen Mustafa Öztürk ise daha önceki duruşmasında J.A.'dan şikayetçi olmadığını söyledi ve "Bir hata yaptı. Ben ondan şikayetçi değilim. Umarım akıllanır" diye konuştu.

Mahkeme sanığa, adam öldürmeye teşebbüs suçundan 5 yıl 5 ay hapis ve yasa dışı bıçak taşıma suçundan da 320 lira para cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber