Batman'da 'yürümeli' eğitim!

Haber Giriş : 19 Aralık 2005 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın Sason İlçesi'nin Cevizli, Kavaklı, Umurlu ve Yeni köy ve mezralarından çok sayıda öğrenci, Karameşe İlköğretim Okulu'na gidebilmek için her gün kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor.

Duruma tepki gösteren veliler, sonbahar aylarında uzak olmasına rağmen çocukların eğitimlerini aksatmadıklarını ancak kışın başlamasıyla birlikte büyük tedirginlik yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bu meseleye çözüm bulunmasını istedi.

Cevizli köyüne bağlı Gölbaşı, Kayadibi ve Hasanbey mezralarında Karameşe köyüne gitmek zorunda olan öğrenciler, dağ tepeleri aşmak zorunda kalıyor. Yeniköy ve Kavaklı köylerinden Karameşe İlköğretim Okulu'na giden 15 civarındaki öğrenci ise her gün Sason Çayını geçmek zorunda kalıyor. Kış aylarında Sason Çayı'nın yükselmesiyle Umurlu yolundan okula gitmek zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, çaydan geçerken ıslandıklarını ve üşüdüklerini söyledi. Cevizli Köyü Muhtarı Mahmut Demirel, köy ve mezraların Karameşe İlköğretim Okulu'na uzak olmasına mukâbil, taşımalı eğitim sisteminin öğrenciler için uygulanmadığını söyleyerek, "Diğer ilçelerde taşımalı eğitim varken, neden bizim Sason'da yok. Kış aylarında çocuklar okula nasıl gidecek. Şu anda 20 civarında çocuk, yol uzaklığı nedeniyle kaydını yapmadı. Eğitim kampanyası düzenleyenler neden Sason'u göz ardı ediyor" dedi. Civar köy halkı da duruma tepki göstererek, eğitimdeki aksaklıkların giderilmesini talep etti. Köylüler, aksaklıkların giderilmemesi durumunda ise okulun kapatılmasını istedi.

Bu arada, çocuklarının uzun bir yolu kat ettikten sonra ulaştıkları Karameşe Köyü İlköğretim Okulu'nda kaloriferlerin yanmaması ve su akmadığı gerekçesiyle tuvaletlerin kapalı olmasına tepki gösteren köylüler, okul idaresiyle tartıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber