Öğrencisini pet şişe ile dövdü iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Ahmetli İlçesi'nde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bir öğrenciyi pet şişeyle dövdüğü iddia edilen öğretmen hakkında öğrencinin ailesi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İddiaya göre, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz Çarşamba günü bir bakkaldan gazoz alarak okula gelen 7. sınıf öğrencisi M.Ö. (Mücahit Önder-13), ders zili çalınca yarım kalan gazozunu içmeden sınıfa girmeye hazırlanırken, nöbetçi öğretmen H.O. (Hülya Oğuz) öğrenciyi yanına çağırdı. Öğretmen H.O, öğrencinin elinde tuttuğu pet şişenin içindeki gazozu yere boşaltarak şişeyle M.Ö'nün yüzüne vurdu. Yaşanan olaydan sonra öğrencinin yüzünde oluşan izleri pansuman yapan öğretmen H.O, özür diledi. Derse girmeyen M.Ö, daha sonra inşaatta çalışan babası Ahmet Ö'nün yanına giderek şikayetçi oldu. Baba Ahmet Ö, ertesi gün Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Öğrencinin korku nedeniyle okula gitmediği öğrenildi.

Yaşanan olayla ilgili öğretmen H.O. "devlet memuru olduğu" gerekçesiyle açıklama yapmaktan kaçınırken, olayın bir kazadan ibaret olduğunu öne sürdü.

M.Ö. adlı öğrencinin babası Ahmet Ö. ise, "Bakkaldan gazoz alan oğlum okula geldiğinde zilin çaldığını fark edince elinde bulunan gazozu bitirmeye çalışırken nöbetçi öğretmen H.O, pet gazoz şişesini elinden alarak, gazozu yere boşaltıp şişesiyle oğlumun yüzüne vurmuş. Daha sonra yaraları pansuman yapan öğretmen, oğlumdan bu olayın aralarında kalmasını söylemiş. Ben de bu olay üzerine, 'bir özür dileyen olur' diye bir gün bekledim. Kimse aramadığı için Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Adli tabipten olayla ilgili rapor alıp savcılığa verdim. Oğlumun yüzünde oluşan izler henüz geçmedi ve oğlum korkudan yalnız okula gitmiyor. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağım" dedi.

Ahmetli Kaymakamı İbrahim Keklik de, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşanan olay öğrenci velisi tarafından Turgutlu Savcılığı'na intikal ettirilmiş ve soruşturma başlatılmış. Kaymakamlık olarak söz konusu olayla ilgili biz de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talimat vererek, idari soruşturma başlattık. Soruşturmanın sonucuna göre hareket edeceğiz. Öğrendiğim kadarıyla okul idaresi öğrencilerin dışarıdan alışveriş yapmasını yasaklamış. Dışardan öğrenci geldiğini gören öğretmenin çocuklara karşı bir tepkisi olmuş" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber