Trafik cezasından bıkan Hüseyin Dede ehliyet aldı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Subaşı köyünde yaşlı bir adam, ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan dolayı toplam bin 200 lira para cezasına maruz kalınca sürücü belgesi aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik cezasından bıkan Hüseyin Dede ehliyet aldı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Subaşı köyünde yaşlı bir adam, ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan dolayı toplam bin 200 lira para cezasına maruz kalınca sürücü belgesi aldı. 3 dersten 100 tam puan alan ilkokul mezunu dede, üniversite mezunlarını geride bıraktı.

69 yaşındaki Hüseyin Şen, köyde kullanmak için kendisine bir motosiklet aldı. Köyde rahat rahat gezdiği motosikletiyle ilçe merkezine gitmek isteyen Şen, jandarmaya takıldı. İlk seferinde aldırış etmeyen yaşlı adam, ikinci kez ehliyetsizlikten ceza yiyince ilerleyen yaşına rağmen sürücü belgesi almaya karar verdi. Hüseyin dede, cezasını ödediği maliyeden ayrılır ayrılmaz sürücü kursunun yolunu tuttu. İlkokul mezunu olan Hüseyin Şen, B sınıfı ile A2 sınıfı ehliyet almak için kursta ter döktü. 70 kursiyerle birlikte sınavlara hazırlanan Hüseyin dede, kendisiyle birlikte imtihana giren üniversiteli kursiyer arkadaşlarından da yüksek puan alarak azmini gösterdi. Trafik, sağlık bilgisi ve motor derslerinden 100 tam puan alarak direksiyon sınavına girmeye hak kazanan Hüseyin dede, sınav parkurunu başarıyla tamamlayarak komisyondan da ehliyet vizesini almaya hak kazandı.

Lapseki Sürücü Kursu'nun sahibi usta öğretici Ümmet Biçen, "Hüseyin Şen 69 yaşında ve ilkokul mezunu olmasına rağmen azmi sayesinde sınavlardan tam puan alarak önce otomobil yazılı ve direksiyon sınavı, ardından A2 motor ve park sınavını, daha sonra da bugün yapılan direksiyon sınavını başarıyla tamamlayarak gençlere örnek oldu. Ehliyet sahibi olmak herkese gerekli. Ceza yediğini söylüyor. Keşke zamanında ehliyetini alsaydı ve ceza denen olayı yaşamasaydı. Kendisini tebrik ediyoruz" dedi.

Kurs müdürü Meliha Aşkın, Hüseyin Şen'in B sınıfı ehliyet alırken 120 soru, A2 sınıfı ehliyet alırken 10 sorudan sınava girdiğini, azmi sayesinde gençlere örnek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber