Dekanın damadı ?Olgun kadın kalçası ölçüm uzmanı' olarak işe alınmış

Haber Giriş : 22 Aralık 2005 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın kadrolaşma iddialarını araştıran Meclis Araştırma Komisyonu hazırladığı raporda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt'ün damadı Engin Çiftçioğlu'nun ?Olgun kadın kalçası ölçüm uzmanı' olarak Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı'na alındığına yer verdi.

Komisyona bilgi veren 19 Mayıs Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Fulya Tanyeri, AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz'ın ?Olgun kadın kalçası ölçüm uzmanı aldınız mı?? sorusuna ?Mümkündür ihtiyaç varsa alırız? yanıtını verdi. Olgun kadın kalçası ölçüm uzmanlığının bir uzmanlık dalı olup olmadığına ilişkin bir başka soru üzerine ise Tanyeri, ?Anatomi anabilim dalı son derece özel bir bilim dalıdır. Erkekte de kadında da ölçümler farklı ? dedi.

TÜRKÇEYE ÇEVRİLİNCE

Milletvekili Yılmaz ise, ?Çıkan ilanda, ?Erişkin kadın pelvisi morfometrisi uzmanı' arandığı ifade edilmiş. Benim çok ilgimi çekti. Böyle bir uzmanlık dalı olup olmadığını da bilmiyordum. Türkçesini araştırdım ?Olgun kadın kalçası ölçüm uzmanı' dediler? diye konuştu.

Çiftçioğlu'nun kayınpederi Prof. Dr. Osman Zümrüt, ise ?Üniversitenin ilanına bir tek o başvurdu. Başka başvuran olsaydı kazanırdı. Ben damadım için refarans olmadım, bileğinin hakkı ile kazandı? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber