Minik öğrencilerin yakacak sıkıntısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2005 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin, okuldaki yakacak yetersizliği yüzünden üşüyerek eğitim öğretim gördüğü, bazı velilerin bu yüzden çocuklarını okula göndermediği belirtildi.

Hakkari'de yılın büyük bir bölümü kar yüzünden yolu ulaşıma kapanan Doğanyurt Köyü'ndeki öğrencilerin, okuldaki yakacak yetersizliği yüzünden üşüyerek eğitim öğretim gördüğü, bazı velilerin bu yüzden çocuklarını okula göndermediği belirtildi.

Köy Muhtarı Mahmut Yıldırım, yeterince ısıtılamayan ve çok soğuk olan okulda çocukların hastalanmasından korktuklarını söyledi. İl merkezine uzak oldukları için hastalanacak çocuklarını sağlık kurumlarına ulaştırmakta endişeleri olduğunu belirten Yıldırım, "Yetkililerden okula yakacak yardımı yapmalarını istiyoruz. Köyde yakacak sıkıntısı çeken evler de var. Burada yaşayan köylüler ısınma ihtiyaçlarını tezek yakarak gideriyor. Ama çoğu zaman o tezeği bile bulmak imkansızlaşıyor. Soğuktan titreyen öğrencilerimizi görünce içimiz parçalanıyor. Köyde ciddi anlamda yakacak sıkıntısı var. Bazı veliler bu yüzden çocuklarını okula göndermiyor" dedi.

Doğanyurt İlköğretim Okulu Müdür Vekili Abdurrahim Bozkurt ise 25'i anaokulu olmak üzere toplam 85 öğrencileri bulunduğunu, okulun en büyük sorununun yakacak olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber