Kamu Mali Yönetimi Kanunu da iade gerekçeleri doğrultusunda değiştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2005 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki iade gerekçesine göre değiştirilerek kabul edilen kanunda, nüfusu 25 binin altında olan yerel yönetimlere muhasebe yetkilisi olarak atanacakların niteliklerinin yönetmelikle belirlenmesine ilişkin hüküm, madde metninden çıkarıldı. Bunun yerine, bu göreve atanacaklarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki şartlar aranacak.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün şube müdürü kadrolarında görev yapanların atamasıyla ilgili şartlarda da değişiklik yapıldı. Bu görevlere getirilecekler, sınavla atanacak.

Kamu mali yönetimi ve kontrol sistemi yeniden düzenleniyor. Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi, harcama yetkilisi oluyor. Ancak, personel sayısı az olan veya nispeten daha küçük teşkilat yapılarında faaliyetlerini yürüten idarelerde, harcama yetkisinin alt yönetim kademeleri yerine, daha üst yönetim kademeleri tarafından yerine getirilmesi sağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber