GAÜN ile işbirliği yapmak isteyen Avrupa üniversitelerine bir yenisi eklendi

Avrupa üniversitelerinin Gaziantep Üniversitesi'ne (GAÜN) olan ilgisi çığ gibi büyüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GAÜN ile işbirliği yapmak isteyen Avrupa üniversitelerine bir yenisi eklendi

Her gün yeni bir işbirliği teklifi ile Gaziantep Üniversitesi'nin kapısı çalınıyor.

Bu bağlamda, son olarak Polonya'nın Bialystok Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lech Dzienis, Rektör Yardımcısı Roman Kaczynski, Uluslararası İlişkiler Ofisi'nden Malgorzata Malinowska ve Alicja Chomiczewska Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'u makamında ziyaret etti.

Gelen konuklara GAÜN hakkında detaylı bilgi veren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi'nden çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin "ERASMUS Hareketlilik ve Değişim Programları" kapsamında Polonya'ya gittiğini, Polonya'dan da karşılılık ilkesi çerçevesinde aynı şekilde Polonyalı öğretim üyesi ve öğrencilerin GAÜN'e geldiklerini ifade etti. GAÜN'de yeni uygulanmaya başlayan "İntörn Mühendislik Eğitimi" modelinin, öğrencileri mezuniyet sonrası hayata hazırladığını belirten Prof. Dr. Coşkun, bir endüstri kenti olan Gaziantep'te "üniversite - sanayi işbirliğine" büyük önem verdiklerini kaydetti. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun sözlerini, "GAÜN'ün Erasmus Değişim Programı'nda 22 Avrupa ülkesinden 70 üniversite ile aktif anlaşması bulunmaktadır. 2004 yılından bu yana çok sayıda öğrencimiz Erasmus Değişim Programı'ndan faydalanmıştır. Bu yönüyle GAÜN, öğrencilerine en çok Erasmus hareketliliği sağlayan üniversitelerden biridir. Farabi Programı yurtiçindeki tüm üniversiteler ile değişim fırsatı sunarken, yeni başlayan Mevlana Değişim Programı ile de yurtdışındaki tüm yükseköğretim kurumları arasında değişim ve hareketlilik sağlanabilmektedir" diyerek tamamladı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüş'e Bialystok Teknoloji Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Lech Dzienis, Polonya'nın yabancı öğrenciler için çok avantajlı bir ülke olduğunu söyledi. Gaziantep'e ilk defa geldiğini ve Gaziantep Üniversitesi'nin kampüsünü ve eğitim modelini çok beğendiğini belirten Prof. Dr. Dzienis, "Üniversite-Sanayi İşbirliği" kapsamında örnek bir üniversite olan Gaziantep Üniversitesi ile daha fazla işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.

Ziyaretin sonunda, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ile Bialystok Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lech Dzienis tarafından iki üniversite arasında Erasmus anlaşması imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber