TOKİ'nin sosyal konut projesinde trajedi yaşandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara Sincan-Yenikent Alt Gelir Grubu Projesi kapsamında yaptırılacak 252 konut için yapılan kura töreni sırasında bazı vatandaşlar bayılırken, bir emekli de başvurusunun kabul edilmediğini öğrenince kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

TOKİ'nin sosyal konut projesi kapsamında Ankara Sincan-Yenikent'te yaptırılacak olan Yenikent Alt Gelir Grubu konutlarının hak sahipliği kura töreni Sincan Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. Kura töreni öncesinde spor salonunun tribünlerini dolduran Ankaralılar heyecan içinde evsahibi olabilme hayalleri kurdu. İstiklal Marşı ile başlayan kura töreninde ilk olarak adı okunan şanslı vatandaş İsmail Ekşi oldu. Kura töreninin 2. şanslı ailesi ise İlhan-Gül Akkız Karabudak çifti oldu. Eşinin adının okunduğunu duyan Gül Akkız Karabudak, bir süre şaşkınlığını üzerinden atamadı. Oldukça heyecanlanan Gül Akkız Karabudak, daha sonra basın mensuplarının talebi üzerine eşi İlhan Karabudak ile kameraların karşısına geçti. Genç çiftin yaşadıkları mutluluğu basın mensuplarına anlattıkları sırada aşırı heyecana dayanamayan Gül Akkız Karabudak baygınlık geçirdi. Gül Akkız Karabudak salondakilerin müdahalesi ile kendine gelebildi. Kura törenine katılanlar arasında dokuz aylık hamile bir bayanın, görme özürlü vatandaşların olduğu gözlendi. Tören sırasında bir vatandaş da numaraları yanlış duyunca kazandığını sanarak çığlık attı. Şanslı numaranın sahibi olarak başka bir ismin açıklanması üzerine adını açıklamayan vatandaş salonu terk etti. Tören sırasında bazı Ankaralıların uyudukları gözlendi. Basın mensupları tarafından uyandırılan vatandaş, kuradan umutsuz olduğu için uyumayı tercih ettiğini söyledi.

Bu arada, kura töreninin yapıldığı salonun girişine asılan başvurularla ilgili listeden, başvurusunun reddedildiğini öğrenen Bekir Polat adındaki bir emekli vatandaşın da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. TOKİ'nin, Ankara Sincan-Yenikent Alt Gelir Grubu Projesi kapsamında yaptıracağı 252 konut için 6 bin 170 kişinin başvurduğu, bunlardan 3 bin 753'ünün başvurularının kabul edilerek kuraya dahil edildiği öğrenildi. Ankara Sincan-Yenikent Alt Gelir Grubu Projesi kapsamında iki oda bir salon olarak yapılacak konutlar 75 metrekare olacak. Projeden faydalanacak vatandaşlardan 2 milyar lira peşinat alınacak. Sözleşmenin imzalanmasını takip eden 16 ay içinde konutlarını teslim alacak olan vatandaşlar, konutlarının konumuna göre 20 yıl süreyle 177-240 milyon lira arasında taksit ödeyecekler. Aylık ödemeler altı ayda bir memur maaş artışı veya enflasyon oranında artacak. Öte yandan, TOKİ'nin Yoksul Projesi kapsamında yaptırılacak 319 konut için ise sadece 120 geçerli başvurunun yapıldığı öğrenildi. Bu proje kapsamında yaptırılacak konutlar için peşinat alınmayacak, konutların aylık taksitleri de 120 milyon lirayla 142 milyon lira arasında değişecek. Bu konutlar ise bir oda bir salon ve 65 metrekare olarak yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber