Birkaç takla ile öğrencilere sağlıklı hayat sağlayamayız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Hareketsizlik hastalıkları getirir. Öğrenciler beden eğitimi dersinde birkaç takla ile not alıyorsa, burada bir yanlış var” dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Birkaç takla ile öğrencilere sağlıklı hayat sağlayamayız

AHMET FATİH ERTURAN

Türkiye Diyabet Vakfı'nın araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.Düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı nedeniyle Türkiye'de son 10 yılda diyabet yüzde 100 arttı. Türkiye'de 10 milyondan fazla diyabetli olduğu ve 40 yaş üstü nüfusunun dörtte birinin risk altında olduğu belirlendi. “Diyabeti Durduralım Projesi”nin Çankaya Köşkü'nde toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplumda sağlıklı yaşam bilinci oluşturulmasının önem taşıdığını, yeni nesillerin de bu bilince sahip olması gerektiğini söyledi. Hastalıklara karşı bilincin artırılmasının, toplumu bu hastalıklardan koruduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, çocuk ve gençlere sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam tarzı kazandırılmasının büyük önem taşıdığını bildirdi.

Buzdolabını kontrol edin

Evlerdeki buzdolaplarında sağlığa zararlı gıdalarır bulunmaması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, herkese buzdolabını kontrol etmesi çağrısında bulundu. Hareketli yaşam tarzının yetişkinlerce de benimsenmesi gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu “Sporun yaşı olmaz. Ama 16-17 milyon öğrencimiz okullarda beden eğitimi dersinde takla atmakla not alıyorsa bunda bir yanlış var.?Sağlıklı beslenme ve yaşam için kamuoyunda bilinç oluşturulursa diyabet ve kronik hastalıklarla mücadele kolaylaşır”?dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber