Baykal ve 77 rektöre inceleme

Haber Giriş : 23 Aralık 2005 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Yücel Aşkın davasına ilişkin açıklamalar dolayısıyla başlatılan incelemeye CHP lideri Baykal ile 77 rektör de dahil edildi. NTV'nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın davasına ilişkin açıklamalar nedeniyle başlatılan incelemenin kapsamı genişledi.

77 REKTÖR DE İNCELEME KAPSAMINDA

?Aşkın'a sahip çıkmak, cumhuriyete sahip çıkmaktır? söylemiyle dikkat çeken bildirinin altında imzası bulunan 77 rektörün de inceleme kapsamına alındığı ifade edildi

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hakkındaki incelemenin, ?Hakimler ve savcılar mesleki kariyerlerini göz önüne alarak karar vermelidirler? yönündeki açıklamasının ardından 15 Aralık'ta başlatıldığı öğrenildi. Savcının Teziç'le ilgili soruşturma yetkisi bulunmadığı için dosyayı görevsizlik kararı vererek YÖK'e göndermesi bekleniyor.

BAYKAL-ÖZOK

Rektör Aşkın'ı Van'da ziyaret ederek açıklamalarda bulunan CHP Genel Baykal, CHP milletvekilleri Kemal Anadol ve Haluk Koç'la birlikte Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un da davaya yönelik değerlendirmeleri de başsavcılık tarafından inceleniyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yücel Aşkın hakkındaki sözleri nedeniyle TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç hakkında da inceleme başlatmıştı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber