Altın düşüşe devam mı edecek?

Altında fiyatlarındaki düşüş bugün sürüyor. Haftayı yüzde 1'i aşan kayıplarla kapatması tahmin edilen altın fiyatlarında trendin devamı halinde art arda 3. haftada da düşüş kaydedilmiş olacak. Fiyatlarda yıl başından bu yana tam yüzde 7 kayıp yaşandı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 10:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın düşüşe devam mı edecek?

Peki bundan sonra ne olacak? Bir süredir düşüş eğiliminde olan altın fiyatlarında gelinen bu seviyeler yeni alım için uygun mu? Bu soruları Altın Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk Haberturk için cevapladı.

KİMLER ALTIN SATIYOR?

Altın Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, uluslararası büyük fonların altın satışı yaptıklarını söyledi. Fonların, ABD Merkz Bankası'nın (FED), genişleme programının devamını istediklerini belirtn Yıldırımtürk, "Bu fonlar altın satıp Alman ve ABD tahvilleri alıyorlar. ABD hisse senetlerindeki yükselişler de son günlerde dikkat çekmeye başladı" diye konuştu.

'ESKİSİ KADAR RAĞBET YOK'

Altına eskisi kadar rağbet olmadığına da dikkat çeken Yıldırımtürk, "Sabah saatlerinde 1.561 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı gün içinde 1.570 dolara kadar yükselebilir. Satışlar azalırsa gün içinde 1.552 dolara kadar düşüşler görebiliriz" dedi.

'KISA VADELİ ALIM İÇİN UYGUN SEVİYE'

Altının bu dönemde kısa vadeli alım için uygun olabileceğine dikkat çeken Yıldırımtürk şöyle devam etti: "Bu süreç haziran sonuna kadar sürebilir. Alım satışını doğru yapabilenler maliyetlerini de aşağı çekebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber