TBMM önünde taşeronlaştırmaya tepki

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, işçilerin, taşeronlaştırma nedeniyle işlerini ve sendikal haklarını kaybetmesinin TBMM'nin sorunu olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM önünde taşeronlaştırmaya tepki

Sendika üyeleri, belediyelerde yaşandığı iddia edilen taşeronlaştırmaları protesto amacıyla Meclis'in Dikmen Kapısı önünde toplandı.

Ekici, burada yaptığı basın açıklamasında, belediyelerdeki taşeron uygulamasının, işçilerin sendikal ve sosyal haklarını ortadan kaldırdığını savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, bir süredir İş Kanunu'nda bazı değişiklikler yapmayı planladığını belirten Ekici, değişikliklerin yasalaşması durumunda asıl işveren-alt işveren ilişkisi kopartılarak, taşeronlaştırmanın tümüyle kuralsızlaştırılacağını ileri sürdü.

Ekici, mevcut ihale mevzuatının taşeron şirkette çalışan işçilerin sendikal haklarını fiilen ortadan kaldırdığını iddia ederek, "İşçiler sendikalara üye olsalar bile toplu sözleşme mevzuatı nedeniyle toplu sözleşme hakkı gasp edilmektedir" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesince yapılan ihalenin taşeron şirkete verilmesi nedeniyle sendika üyesi 650 işçinin işlerinin tehlikeye girdiğini öne süren Ekici, çözüm üretilmemesi durumunda bu insanların ay sonunda işsiz kalacaklarının dile getirdi.

Taşeronlaştırma sorununun işçi sınıfı açısından çok can yakıcı hale geldiğini ifade eden Ekici, şunları kaydetti:

"İşçiler, taşeronlaştırma nedeniyle işlerini ve evrensel sendikal haklarını kaybediyorsa, bu sorun TBMM'nindir. TBMM, bu soruna gözlerini kapatamaz."

Muhabir: Duygu Can

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber