Tarım Bakanlığı tarafından uygulanacak 1000 Köye 1000 Mühendis projesi kapsamında gönüllü tarım danışmanlarını belirlemek üzere, Ankara'da başvuran adayların mülakatlarına başlandı.

Haber Giriş : 07 Aralık 2003 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Bakanlığı tarafından uygulanacak 1000 Köye 1000 Mühendis projesi kapsamında gönüllü tarım danışmanlarını belirlemek üzere, Ankara'da başvuran adayların mülakatlarına başlandı.

Ziraat mühendislerinin kendi aralarında bilgi alış verişinde bulunmaları için www.memurlar.org Forum adresinde "Ziraat Mühendisleri" başlıklı kategori oluşturulmuştur. Bilgi paylaşımı için bu bölümü kullanabilirsiniz.

Proje kapsamında en fazla başvuru 659 kişi ile Ankara'da yapılırken, Türkiye Genelinde toplam başvuru 8 bine yaklaştı. Ankara'da, 86 veteriner, 573 ziraat mühendisi başvururken, yeni mezun ve bayan mühendislerin yoğunluğu dikkaet çekti.

Yetkililer, gönüllü tarım danışmanlığı için başvurularda 36 yaş üst sınırının uygulanmasına karşın, 30 yaşın üzerinde hemen hemen hiç başvuru olmadığını belirttiler. 9 Aralık Salı günü tamamlanacak mülakatların ilk günü için, başvuru sırasına göre 150 aday çağrıldı.

Ankara'da, 2'si merkez ilçe olmak üzere 20 ilçede, 4'ü veteriner, 16'sı ziraat mühendisi toplam 20 tarım danışmanı görevlendirilecek. Mülakatlar sonucunda, göreve başlamama ihtimaline karşı, 20 de yedek danışman belirlenecek. Danışmanların görevlendirileceği köyler, Tarım İl Müdürlüğü tarafından köyün potansiyeline, sosyal durumuna göre belirlendi.

Başvuranların görüşleri

Tarım danışmanı Nebahat Çankal, herhangi bir iş bulamadığını, projeye çok olumlu baktığını belirterek "Bu devirde insanların iş seçme lüksü yok. Köyde yaşamak, daha ekonomik ve sağlıklı olur" diye konuştu.

Danışmanlık için başvuran, Şerife Adıgüzel ise yüksek lisans da yaptığını, ancak proje kapsamında görev almak istediğini söyledi.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber