Demiryolu çalışanlarından bir günlük İş bırakma eylemi/Video

İZMİR'de, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi çalışanlar, Demiryolları Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi istemiyle, bir gün süreyle iş bıraktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de demiryollarının serbestleştirilmesini öngören yasa tasarısı TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'ndan geçti, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmek üzere gündeme alındı. Çıkarılmaya çalışılan bu yasa ile demiryollarının özelleştirileceğini, devlet tekelinin kaldırılacağını belirten BTS üyeleri, Türkiye genelinde eylem yapmaya başladı. BTS üyesi demiryolu çalışanları, dün saat 24.00'ten itibaren 24 saat süreyle iş bıraktı. İzmir'de de iş bırakan BTS üyesi yaklaşık 50 kişi, Basmane Garı'nda toplanarak yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

Burada bir açıklama yapan BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, "Bu yasa tasarısı dünyada uygulanan neoliberal politikaların demiryollarımıza yansıtılmasıdır. Demiryolu trafik güvenliğinin zaafa uğratılarak kazaların artması, güvencesiz, esnek ve kuralsız bir iş yaşamının, kayıt dışı sektörün özendirilmesi, işsizliğin artması, işçi ücretlerinin düşmesi, işçi sağlığı ve güvenliğinin maliyet olarak değerlendirilmesi, kar etmenin ana hedef olması, kamu hizmetinin ortadan kaldırılarak yurttaşların müşteri olarak görülmesi, parası olanan ulaşım hakkının olması şeklinde olmaktadır. En önemli hedefleri, demiryolu hizmetini, kamu hizmeti olmaktan çıkararak ticarileştirmektedir. Daha sonra da taşeronlaşmanın, yani ucuz ve güvencesiz işgücü kullanımının önünü açacaklar" dedi.

Sendika üyesi çalışanlar açıklamanın ardından bekleyişlerini sürdürüyor. BTS üyeleri, bugün saat 24.00'e kadar çalışmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber