Şaşkın CV, torpil kazası yaptı

Haber Giriş : 26 Aralık 2005 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomide gözler, başta Merkez Bankası Başkanlığı olmak üzere, BDDK, SPK, İhale Kurulu başkanlıkları ile Ziraat ve Halk Bankası yönetimlerine yapılacak atamalara çevrilirken, adaylar da kulise başladı. Ancak hızlanan kulis trafiği sırasında bir ?torpil kazası? yaşandığı ortaya çıktı.

YANLIŞLIKLA ÇAĞLAR'A

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, 2006 yılında yapılacak olan Merkez Bankası Başkanlığı atamasında, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın da ismi geçiyor. Hal böyle olunca, Çağlar'ın koltuğuna göz koyan adaylar destek arayışlarını hızlandırdı. Ziraat Bankası'nın patronluğu için kolları sıvayanlar, AKP'li ya da AKP'ye yakın isimlerin referans gösterildiği CV'lerini, atamada söz sahibi olacak bakanlara göndermeye başladı bile. İşte, duyanları hayrete düşüren, Aziz Nesin'lik ?torpil kazası' da bu CV trafiği sırasında yaşandı: Artık terfi etmesi gerektiğine inanan bir adayın zorlu yarıştaki şansını artırmak için hazırladığı CV, yanlışlıkla Ziraaat Bankası'dan sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'a gitmesi gerekirken, koltuğuna oturmak istediği Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'a gönderildi. CV'nin önce, Ziraat Bankası'nda daha alt düzeylerde bir kadro için gönderildiğini zanneden Genel Müdür Çağlar, CV'yi eline aldığında şoke oldu.

DUR BAKALIM DAHA YENİYİM

Çünkü, elindeki metnin, ?istenilen görev yeri' hanesinde, ?Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü? yazıyordu. Çağlar, ilk şaşkınlığını attıktan sonra yerine aday olan bürokratla, görüşmeye karar verdi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, halefliğine soyunan bürokratla görüşmesini AKŞAM'A anlattı:

?CV'yi inceledim. Koltuğumuza aday olan kişi CV'sinde, yurtdışında eğitim aldığını, finans kesiminde çalıştığını uzun uzun anlatmış. En sonunda da, istediği görev yerine ?Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü' olarak yazmış. Üstelik çok yakından tanıdığım arkadaşlarından refaransını almış. Ben de, bu arkadaşla görüştüm. Görüşmede, kendisine, ?Genel Müdürlük koltuğunu ben daha yeni oturdum. Sonra sana bırakırım' dedim.?

Çağlar'a, adayın ne cevap verdiğini sorduğumuzda ise, ?Haliyle biraz utandı. Ancak, bir şeyler açıklamaya çalıştı. Aslında, genel müdür yardımcılığı ya da daire başkanlığı istediğini söyledi? dedi. Çağlar, bürokratın adını vermedi ama tarif etti: ?yurtdışında eğitim gördüğü, bazı özel finans kurumlarında çalıştı.?

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber