Özel eğitim okul ve kurumlarında norm kadroya geçildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Aralık 2005 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü


Sayı : B.08.0.ÖRG.0.20.01.02-270/ 5121 06/12/2005
Konu : Norm Kadro

??????????.. VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi :a)Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname,
b)Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği.

Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlar ile ilköğretim okullarının özel eğitim sınıflarındaki zihinsel engelli sınıf öğretmeni ihtiyacını karşılamak için Genel Müdürlüğümüzce çalışmalar yapılmış ve 905 sınıf öğretmeni ?zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğine görevlendirilmiştir.? ibaresi ile atamaları gerçekleştirilmiştir.

İlgi (a) Kanun Hükmünde Kararname'nin 25 inci maddesinde ?Özel eğitim okul ve kurumları ile özel eğitime destek sağlayan okul ve kurumların eğitim-öğretim sınıfı personel ihtiyacı öncelikle karşılanır; ihtiyaç duyulan uzman personel atanır veya diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak görevlendirilir.? denilmektedir.

Bu sebeple, İlinizdeki özel eğitim okul ve kurumları ile ilköğretim okullarındaki özel eğitim sınıflarına tahsis edilen kadroların okullar bazında Ek-1 forma işlenmesini; Bakanlığımıza, zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği ile ilişkilendirilmesi teklifi yapılıp ataması gerçekleştirilemeyen ve ilgi (b) Yönetmeliğin 49 uncu maddesine göre okullarımızda görevlendirilecek öğretmenlerin bilgilerinin Ek-2 Forma işlenerek 20/12/2005 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

A. Haydar SILDIROĞLU
Bakan a.
Genel Müdür

EKLER :
1- Norm Kadro Formu,
2- Zihinsel Engelliler Öğretmen Teklif Formu

DAĞITIM :
81 İl Valiliğine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber