Başörtülü avukata ruhsat

Danıştay’ın başörtülü avukata vize veren kararının ardından, Türkiye’de bir ilk yaşandı. Ağrı Barosu’nda stajını tamamlayan Betül Aslan başörtülü fotoğrafının olduğu avukatlık ruhsatnamesini aldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başörtülü avukata ruhsat

DANIŞTAY'IN avukatlığın 'kamu görevi' değil 'serbest meslek' olduğu gerekçesiyle başörtüsüne vize vermesinin ardından, Ağrı Barosu'nda stajını tamamlayan Betül Aslan'a, başörtülü fotoğrafının bulunduğu avukatlık ruhsatnamesi verildi.

Karar oy çokluğu ile çıkmıştı

*Başı açık fotoğraf dayatmasına Danıştay son verdi

Danıştay 8'inci Dairesi, Türkiye Barolar Birliği'nin 20'nci maddesindeki 'Avukat ve avukat stajyerleri mesleğe yaraşır bir kılık ve kıyafetle başları açık olarak mahkemelerde görev yaparlar' düzenlemesindeki 'başları açık' ibaresinin yürütmesini oy çokluğu ile kaldırmıştı. Duruşmalara başörtülü olarak girilmesinin önünü açan karar sonrası Ağrı'da stajını tamamlayın Avukat Betül Aslan, Barolar Birliğine (TBB) başvururak avukatlık ruhsatnamesinde başörtülü fotoğrafının bulunmasını istedi.

TBB'den olumlu cevap geldi

Talebi olumlu karşılayan TBB de Betül Aslan'ın başötürlü fotoğrafının bulunduğu ruhsatnameyi gönderdi. Baro Başkanı Ali Artuk, bu durumun Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Türkiye'de bir ilk yaşandı

“Danıştay'ın inanç özgürlüğü temelinde başörtülü avukatların duruşmaya girmesindeki karar yerindedir. Baro yönetim kurulunun yaptığı değerlendirme sonrası ruhsatı Betül Aslan'a teslim ettik. Bize gönderilen ruhsat ve kimliğin fotoğrafları başörtülü olması Türkiye'de bir ilktir. Bunun sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber