'e-borcu yoktur' projesi tanıtıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2005 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
"7 MİLYON SSK'LIDAN 6 MİLYON 700 BİNİN BELGELERİ E-BİLDİRGE İLE KURUMA İLETİLİYOR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK tarafından uygulamaya konulan, "e-Borcu Yoktur" projesinin kurumdan "borcu yoktur" belgesi almak isteyen işverenlere büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

Devlet ihalelerine katılabilmek için SSK'dan "borcu yoktur" yazısı almanın gerekli olduğunu hatırlatan Başesgioğlu, işverenlerin artık 7 gün 24 saat kuyruğa girmeden, zaman harcamadan internet üzerinden bu belgeye sahip olacağını kaydetti.

SSK'nın düzenlediği, "e-Borcu Yoktur" projesi tanıtım toplantısı Sheraton Otel'de yapıldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, TBMM, Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, TOBB Başkanvekili ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, SSK bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Başesgioğlu, Türkiye'de 7 milyon SSK'lı ve 4 milyon SSK emekli ve yakını bulunduğunu hatırlatarak, kurumun nüfusun yüzde 35'ine hizmet verdiğini kaydetti. Geçmiş yıllarda görevi olmamasına rağmen SSK'ya ağır yükler yüklendiğini belirten Başesgioğlu, "Göreve geldiğimizde SSK Kanunu yoktu. Yani yasal dayanaklardan mahrum bir teşkilatla karşı karşıyaydık. SSK Kanunu'nu hazırladık ve yasalaştırdık. SSK bugünü kadar bir çok önemli projeye imza attı" şeklinde konuştu.

7 milyon SSK'lıdan 6 milyon 700 binin artık e-Birdirge Projesi kapsamında belgelerini internet üzerinden kuruma ilettiğini söyleyen Başesgioğlu, işverenlerin kuyruğa girmeden, çağdaş ve seri bir şekilde işlem yaptırdığını ifade etti. SSK'nın bugün itibariyle 20 bin serbest eczaneyle sözleşme imzaladığını kaydeden Başesgioğlu, her gün 275 bin reçetenin provizyon için müracaat ettiğini, şimdiye kadar ise 55 milyon faturanın provizyon edildiğini bildirdi.

SSK'nın yeni uygulamaya koyduğu "e-Borcu Yoktur" projesinin işverenlere ve çalışanlara çok önemli avantajlar sağlayacağını anlatan Başesgioğlu, "Saat 17.00'ye kadar SSK'dan 'borcu yoktur' yazısı alamayan işverenlerin bir çok ihaleye katılamadığını biliyoruz. Bu işverenin değil, devletin bir eksiğidir. SSK dışarıdan hiç bir profesyonel destek almadan tamamen kendi bürokrasisi içinde bu projeyi hazırladı. Devlet kapısına gelen vatandaşların suratlarını ekşittiği bir hizmet anlayışını sürdüremez. Tam aksine vatandaşın işinin en kısa sürede çözüldüğü bir hizmet anlayışını tüm devlet kademelerine yerleştirmeliyiz. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Başesgioğlu, ''borcu yoktur" belgesi almak isteyenlerin bu projeyle birlikte 7 gün 24 saat istedikleri mekandan, istedikleri zamanda belgeye sahip olabileceğini anlattı.
CHP'nin dün yapılan bütçe görüşmelerinde işsizlikle ilgili eleştirilerinin hakkaniyete uygun olmadığını savunan Başesgioğlu, göreve geldiklerinde yüzde 10.5 olan işsizlik oranının aşağılara düştüğünü öne sürdü. Başesgioğlu, kırsaldan gelen niteliksiz işgücüne iş imkanı bulma noktasında sıkıntılar yaşandığını vurguladı. Toplantı sonunda Bakan Başesgioğlu ile ASO Başkanı Çağlayan, internet üzerinde "e-Borcu Yoktur" denemesi yaptı. Çağlayan'ın sahip olduğu firmanın internette sorgulanmasını isteyen Başesgioğlu, ASO Başkanı'na , "Borcun çıkarsa karışmam" diye espri yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber