Telekomünikasyon Kurumu:Cepleri biz onaralım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2005 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin özellikle yüksek fiyattan satılan cep telefonlarının tamiri için yurtdışına ödediği para, büyük boyutlara ulaştı.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, ikinci el telefonlar konusunu disiplin altına alma çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Bunun için Türkiye'deki nitelikli personele sahip kuruluşların artırılması gerektiğini vurgulayan Acarer, Türkiye'nin GSM teknolojisi için 11 yılda 30 milyar dolara yakın para ödediğini dile getirdi.

Türkiye'ye 11 yılda 80 milyon telefon girdiğini vurgulayan Acarer, ''Bu telefonların donanım arızaları servislerde giderilemiyor ve Türkiye'den her yıl yaklaşık 3,5 milyon cep telefonu yurtdışına bakıma gidiyor. Bunun bedeli çok ciddi bir rakam eder'' diye konuştu.

Bakım ve tamir konusunda Türkiye'nin genç nüfusundan dolayı büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Acarer, bakım merkezlerinin oluşturulması halinde çevre ülkelerden bile cep telefonlarının buraya gönderilerek tamirinin yapılabileceğini kaydetti.

Acarer, ''Türkiye bu konuya girerse GSM'de en azından kaybettiğinin büyük bir kısmını telafi edebilir, istihdama da çok olumlu katkı yapabilir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber