Eğitim-Sen, 'niyet avcılığına' soyundu

Haber Giriş : 29 Aralık 2005 05:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için hazırladığı ?Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği?nin iptali istemiyle, Eğitim Sen tarafından Danıştay'a dava açıldı.

YÖK'ün katsayı adaletsizliğini ortadan kaldıracak olan ?Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Eğitim Sen tarafından Danıştay'da dava açtı. Bir eğitim senkidası tarafından öğrencilere ?fırsat eşitliği' getiren yönetmeliğin önüne taş konulması manidar bulunurken, Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Danıştay'a dava dilekçesini verdikten sonra yaptığı açıklamada, yönetmeliğe eğitim bilimi ve pedagojik açıdan yaklaştıklarını söyledi.

NİYETLERİ BAKANI İSTİFA ETTİRMEK

Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği ?mesleki ve teknik liselerin' yanısıra genel liseleri de kapsamasına rağmen Dinçer, yönetmelikle Anayasa ve eğitim ile ilgili yasalara karşı hile yapıldığını iddia ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Bu yönetmelik hukuka ve yasaya karşı bir hiledir. Birçok yasayla da çelişmektedir. AK Parti hükümeti, niyetini gizlemeye çalışmaktadır. Daha önce de bakanı bütün uygulamaları nedeniyle istifaya çağırmıştık. Sayın Bakan niyet saklaması yapmıştır, istifa etmelidir. İstifayı bir kampanyaya dönüştürdük. Yönetimin peşindeyiz. AKP'nin eğitimle ilgili uygulamalarından 3 binini dava ettik. Bunların tamamını kazandık. Bu da hukuk tanımazlığı, yasa tanımazlığı ortaya koyuyor.?

Öte yandan aynı yönetmeliğin bazı maddelerine karşı YÖK ve İşci Partisi de iptal ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber