MEB her gün yeni bir genelge yayımlıyor, İlçe MEM'ler zor durumda kalıyor

Haber Giriş : 29 Aralık 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, Personel Genel Müdürlüğü sitesinden 05.12.2005 tarihli genelge ile yaptığı duyuruyla 08.12.2005 tarihinde öğretmenlerden ilçi ve ildışı özür grubu yer değiştirme başvurusu yapabileceklerini bildirmiştir. Buna göre 18.12.2005 tarihine kadar bir çok öğretmen başvuruda bulunmuş, evrakları İl MEM'ne gönderilmiştir. Bu başvurularda gerek Belediye sınırları içindeki, gerekse dış ilçelerdeki Eş Durumundan başvuran öğretmenler İl içi yer değiştirmeler için İl içinde 10 adet okul seçebiliyorlar ve 4 ilçe isteğinde bulunabiliyorlardı. (Bakanlıkça nokta tayini şeklinde)

Ancak okul ve İlçe MEM'ce onaylanan başvurular, İl MEM'ce onaylanmamıştır. Gerekçe olarak MEB Personel Genel Müdürlüğü'nün 19.12.2005 tarih ve 76125 sayılı genelgesi gösterilmiş, ancak bu genelge ilgili sitede yayınlanmamıştır.

İlgili genelgeye göre dış ilçelerden İl içine başvuran öğretmenler listeden sadece eşinin çalıştığı ilçeye ait okulları seçebilecekve ayrıca eşinin çalıştığı ilçe başta olmak üzere 3 ilçe daha seçilebilecektir(Toplam 4 ilçe). Öte yandan, Belediye sınırları içindeki ilçelerde görev yapan öğretmenler İl içine eş durumu yer değiştirme istediğinde ise eşinin çalıştığı ilçeye ait okulları seçebilecek, ve sadece eşinin çalıştığı ilçe adını yazabilecektir(Tek ilçe). Bu genelge ilgili ilçe MEM'e gönderilmiş ve derhal İlçe MEM'leri öğretmenlerden yeni genelgeye göre başvuruda bulunmasını istemiştir. Öğretmenler de bu genelge gereği başvurularını yenilemişlerdir. Aslında adil olmayan bir uygulamadır.Örneğin Eşi Kızılcahamam da görevli, ancak Çankaya da ikamet eden bir öğretmen ancak Kızılcahamam a bağlı okulları tercih edebilecektir. Nerede kaldı AİLE BÜTÜNLÜĞÜ!!!!

Bütün bu adaletsiz uygulama yetmiyor gibi, Bakanlık dün(27.12.2005 tarihinde) İl MEM'e ve dış İlçe MEM'e bir soru-cevap şeklinde mail göndermiştir. Bu mail'e göre dış ilçelerden başvuran bir öğretmen eşinin çalışmakta olduğu ilçe'ye ait okullar ile sadece eşinin çalıştığı 1 ilçeyi seçebiliyor. Bu da yine ilgili sitede yayınlanmamış ve genelge şeklinde değildir. Şimdi tekrar başvuruların iptal edilerek yeniden yapılması gerekecektir. Bütün bu işlemler 06.01.2006 tarihine kadar bitmek zorundadır.

Bakanlık hergün bir genelge çıkartarak hem öğretmenleri hem de İl ve İlçe MEM'ni zor durumda bırakmıştır. Böylece Belediye sınırları içindeki okullardan İl içine eş durumundan başvuran öğretmenler ile dış ilçelerden başvuran öğretmenler ile aynı kefeye konmaya çalışılmaktadır. Örneğin bu durumda Şereflikoçhisar da çalışan bir öğretmen eşinin çalıştığı ilçe Çankaya ise ancak bu ilçeyi ve okullarını seçebilecektir. Bu bağlamda Şereflikoçhisar da çalışan bir öğretmenin Ankara içine gelebilmesi en az 5-10 yılda mümkün olabilecektir.

Saygılarımla

Haberi yazan: Ahmet

Saygılarımla,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber