Ağır cezada ibretlik ceza

Alanya ilçesinde, 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında "esrar, ruhsatsız silah bulundurmak, zorla fuhuş yaptırmak, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan iki zanlı, toplam 61 yıl hapis, 45 bin 600'er lira para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağır cezada ibretlik ceza

Alanya ilçesinde, 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında "esrar, ruhsatsız silah bulundurmak, zorla fuhuş yaptırmak, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan iki zanlı, toplam 61 yıl hapis, 45 bin 600'er lira para cezasına çarptırıldı.

10 Ağustos 2006'da, Kargıcak beldesinde yabancı uyruklu kadınlar M.B, L.K ve M.B'nin pasaportarına el koyan zanlı R.S ve F.E, kadınları para karşılığı fuhuşa zorladı. Kadınlara kendilerinin defalarca tecavüz ettiği ileri sürülen R.S ve F.E, kadınların şikayetçi olmaları üzerine 2006 yılında jandarma tarafından yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bir süre cezaevinde kalan iki zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha önce esrar, ruhsatsız silah bulundurmak, fuhuş yaptırmak, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından sabıkaları bulunan zanlılardan R.S, Alanya 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına katılmazken, F.E adlı zanlı duruşmada hazır bulundu. Zanlı F.E, mahkemede verdiği ifadesinde şok iddialarda bulundu.

FUHUŞA 60 BİN EURO BÜTÇE

Zanlı F.E, 2002 yılında Alanya'ya geldiğinde R.S'nin işlettiği lokalde garson olarak işe başladığını belirterek şöyle konuştu: "R.S, H.A. adlı bir kişiye para verdi. O da yurt dışından fuhuş amaçlı kullanılmak üzere kadın getirdi. Benim bildiğim kadarıyla 60 bin Euro kadar bir bütçeleri vardı. R.S, bu parayı H.A'ya verdi ve H.A'nın kazandığı ya da kazanacağı paradan pay alacağını düşündü.Ancak R.S'ye bir pay vermesi söz konusu değildi. H.A, işlediği bir başka suçtan dolayı cezaevine düştü. R.S, parasını kurtarmak için yurt dışından gelen bayanları para karşılığı satmaya devam etti. Bu olay çıkınca da, beni suçları üzerime almam için ikna etmeye başladı. Baştan kabul etmedim, bana bakacaklarını söylediklerinde suçları kabul ettim.Gerçekte benim atılı suçlarla hiç bir ilgim bulunmamaktadır"

Karar için verilen arada mahkeme salonunun dışına çıkan zanlı F.E, bu sırada kararı avukatı aracılığıyla öğrenerek adliyeden kaçtı. Mahkeme heyeti, zanlı F.E ve R.S hakkında yakalama emri çıkartırken karar açıklandı.

İBRETLİK CEZA

Zanlılardan R.S daha önce işlediği "esrar maddesi elde etmek amacıyla izinsiz hint keneviri ekmek ve ruhsatsız silah bulundurmak " suçlarının yanı sıra, yabancı uyruklu kadınlar M.B, L.K ve M.B'yi hürriyetlerinden yoksun kılarak zorla fuhuş yaptırmak, yine M.B adlı kadına yönelik cinsel saldırı suçlarından toplam 35 yıl 6 ay hapis ve 45 bin 600 Türk Lirası para cezasına çarptırıldı. Aynı suçlarla yargılanan ve karar duruşması sırasında firar eden zanlı F.E de, mahkeme heyeti tarafından 25 yıl 9 ay hapis ve 45 bin 600 Türk Lirası para cezasına çarptırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber