Annesinin ölümünü, 'maaşı için' geç bildiren oğula hapis

Zonguldak'ta, annesinin ölümünü, maaşı için geç bildirdiği iddiasıyla yargılanan sanık ile bu kişiye yardım eden muhtara, iki yıl altışar ay hapis cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 17:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Annesinin ölümünü, 'maaşı için' geç bildiren oğula hapis

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık köy muhtarı Cemal Y. ile avukatlar hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık Abdülkadir A. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan Cemal Y, Abdülkadir A'nın annesinin ne zaman vefat ettiğini hatırlamadığını belirterek, "Sanık ile ölen annesinin maaşının alınması konusunda konuştuğumuz doğru değildir. Kendisi, muhtarlık seçiminde benim rakibimdi, bundan dolayı böyle bir iddiada bulunduğunu düşünüyorum. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı da sanık Abdülkadir A'nın, SGK'yı 4 bin 167 lira zarara uğrattığı gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık", muhtar Cemal Y'nin de "sahte belge düzenleme" suçundan hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Abdülkadir A'yı, "kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık", muhtar Cemal Y'yi de "resmi evrakta sahtecilik" suçundan iki yıl altışar ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme ayrıca Abdülkadir A'ya, 8 bin 334 lira adli para cezası verilmesine karar verdi.

-İddianameden-

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Abdülkadir A. (50), muhtar Cemil Y. (51) aracılığıyla 21 Şubat 2006'da evde vefat eden annesinin ölümünü, resmi makamlara 28 Eylül 2006'da bildirilmesini sağladığı anlatılıyordu.

Sanık Abdülkadir A'nın geçen bu sürede annesine, ölen babasından bağlanan maaşı almayı sürdürdüğü belirtilen iddianamede, Abdülkadir A. ve muhtar hakkında "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgelerin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak" suçlarından cezalandırılması isteniyordu.

Muhabir: Ferdi Akıllı / Erdinç Aksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber