Cezaevi firarisi, kapkaç yapınca yakalandı

Kapkaç yapan cezaevi firarisi yaklaşık 1 aylık takip sonucunda yapılan bir operasyonla yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevi firarisi, kapkaç yapınca yakalandı

Kapkaç yapan cezaevi firarisi yaklaşık 1 aylık takip sonucunda yapılan bir operasyonla yakalandı.

Olay, Bağcılar Fevziçakmak Mahallesi Osmangazi Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 22 yaşındaki cezaevi firarisi ve 3 ayrı suçtan araması bulunan Taner Tayakner bir arkadaşıyla Osmangazi Caddesi üzerinde yürürken, karşı kaldırımda telefonla konuşan Ebru Karabacıoğlu'nu takip etmeye başladı. İki arkadaş bir süre sonra Karabacıoğlu'nun arkasından yaklaşarak telefonunu çaldı. Karabacıoğlu olayı polise bildirdi.

TELEFONU UYUŞTURUCU İLE TAKAS ETTİ

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olaydan sonra kaçan 2 kapkaççıyı yakalamak için yaklaşık 1 ay olayının meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. 27 işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinin inceleyen polis ekipleri, görüntülerle kapkaçı gerçekleştirenlerin kimliğini tespit etti. Asayiş Büro'da görevli polis ekipleri Esenler Karabayır semtinde yaşadığını belirledikleri 'İzmirli grubu' isimli bir grubun liderliğini yaptığı öğrenilen Taner Tayakner'i yakaladı. Bağcılar Asayiş Büro Amirliği'nde yapılan sorgusunda Tayakner, kapkaçı yaptığını ve çaldığı telefonu 3 gram kokain ve 2 gram eroin karşılığında Gaziosmanpaşa ilçesi Sarıgöl Mahallesi'nde takas ettiğini itiraf ettiği öğrenildi.

SUÇ MAKİNASI

Tayakner'in yapılan Genel Bilgi toplama (GBT) sorgusunda ev, işyeri ve otodan hırsızlık, ruhsatsız silah bulundurmak, Resmi belgede sahtecilik, yağma, uyuşturucu madde kullanmak, yankesicilik, kapkaç gibi suçlarından toplam 22 adet kaydının olduğu belirlendi. Ayrıca, 2012 yılında tutukluyken İzmir Adliye Sarayı'na çıkartıldığı sırada firar ettiği için aranmasının olduğu öğrenildi. Tayakner'in Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Tayakner'in kapkaçı birlikte gerçekleştirdiği arkadaşının arama çalışmaları ise devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber