Çalışana parmak izi takibi insan haklarına aykırı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2005 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İnsan Hakları İl Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan personelin parmak izleri alınarak işe geliş ve gidiş kontrollerinde kullanılmasını sağlayan ''Elektronik Takip Sistemi'' uygulamasının, ''Anayasal normlara ve insan haklarına aykırı olduğuna'' karar verdi.

Ankara Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Faruk Işık, yaptığı yazılı açıklamada, Tüm Bel-Sen Ankara 1 No'lu Şube adına Yusuf Şenol'un Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurların parmak izleri alınarak işe geliş ve gidiş kontrollerinde kullanılmasının engellenmesi talebi ile yaptığı başvuru üzerine konu ile ilgili inceleme ve araştırmaların yapıldığını belirtti.

Işık, dün yapılan İnsan Hakları İl Kurulu toplantısında, yapılan inceleme ve araştırmalara dayanarak, ''Elektronik Takip Sistemi'' uygulamasının, ''Anayasal normlara ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin 8. maddesine uygun olmadığı, bu nedenle uygulamanın hukuka uygun hale getirilmesi gerektiği'' görüşüne oy çokluğu ile karar verildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber