Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerinde kazma vuruldu

Kars Belediye Başkanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Kentsel Dönüş Projesi Projesi kapsamında Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerine kazma vuruldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerinde kazma vuruldu

Kars Belediye Başkanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Kentsel Dönüş Projesi Projesi kapsamında Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerine kazma vuruldu.

TOKİ tarafından yapılacak konutların harfiyat çalışmaları başlarken, bir taraftan ilgili firma tarafından idari ve şantiye binaları kurulmaya başladı.

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallerinde yapılan çalışmalarda iş makinalarıyla binaların temel kazıları yapılıyor. Birçok nokta çok sayıda iş makinasının çalıştığı bölgede yapılan çalışmalar hak sahiplerinin de yüzlerini güldürüyor.

Yıllardan beri iki odalı gece kondu da oturduklarını ifade eden mahalle sakinleri, kendilerinin yıllarca çok kötü şartlarda hayatlarını sürdürdüklerini ve yapılacak yeni konutlara taşınmalarıyla birlikte çoluk çocuklarının rahat edeceklerini kaydettiler.

Atatürk ve Bayrampaşa Mahalle sakinleri; "Yıllarca hayvan gübreleriyle iç içe oturduk. Çoluk çocuklarımız gün yüzü görmedi. İnşallah bundan sonra daha rahat edeceğiz. Biz yaşamadık bari çocuklarımız insan gibi yaşasın" dediler.

EVLERİ BOŞALTILAN VATANDAŞLAR KİRASINI BELEDİYE İLE TOKİ YARI YARIYA KARŞILIYOR

Evleri yapılıp içerisine girene kadar kendilerinin mağdur edilmemesi için kiralarını dahi Belediye ile TOKİ'nin karşıladığını belirten mahalle sakinleri; "Biz evlerimizi boşalttık. Belediye başkanımıza güvendik. Sağ olsun başkanımız bizlerin her türlü sıkıntısıyla bizzat ilgileniyor. Hatta ev kiralarımızı bile mağdur olmayalım diye Belediye ile TOKİ karşılıyor. Şimdi çalışmalar başladı. İnşallah kısa surede çalışmalar kazasız belasız tamamlanır ve bizlerde yeni modern evlerimize taşınırız. Biz her anlamda başkanımızın yanındayız. Bize çok değer veriyor. Bizde onu seviyoruz" diye duygularını dile getirdiler.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un yakından takip ettiği ve hayata geçirilmesiyle birlikte Kars'ın görünümü önemli ölçüde değiştirecek olan Kentsel Tasarım Projesi kapsamında ilk etapta yapılacak 702 konut 118 hak sahibine verilecek.

Yaklaşık 37,5 hektar alanda Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilmesi ile yapılacak olan konutlar 2 bin 30 adet olup, 75,85,120,150 metrekare olarak, 886 konut hak sahiplerine, kalan konutlar ise projenin tamamlanmasıyla birlikte isteyenlere TOKİ tarafından satılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber