Anayasa için son viraj

Salı günü Meclis Başkanı Çiçek başkanlığında toplanacak olan?Anayasa Uzlaşma Komisyonu, ortaya çıkan metnin kamuoyuna açıklanması, başkanlık önerisinin çekilmesi ve liderlere gidilmesi konularında karar verecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Nisan 2013 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevin Bilgin

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasayla ilgili kritik bir karara hazırlanıyor. Komisyonun Cuma günkü toplantısında çözüm süreci tartışılırken, belirlenen takvimin sonuna gelinmesi nedeniyle yaşanan tıkanma ele alındı. Toplantının ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le yapılan temas sonucunda üst komisyonun Salı günü saat 19.00'da yol haritasını belirlemek üzere toplanması kararlaştırıldı. Toplantıda, ortaya çıkan metnin kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağı, AK Parti'nin başkanlık sistemini çekip çekmeyeceği, Çiçek'in liderlere gitmesi gibi kritik konular netleştirilecek.

Komisyon, üzerinde mutabakat sağlanan maddeleri siyah, şerh konulan maddeleri ise kırmızı yazıyor. Şu ana kadar hazırlanan metinde anayasanın yürütme bölümü hiç görüşülmeden dururken, başlangıç, ilk üç madde, son hükümler bölümlerinde anlaşma sağlanamadı. Hazırlanan rapora göre, toplam madde sayısı 150, şerhli madde sayısı 122, mutabakat sağlanan madde sayısı 28 oldu. Anayasanın 17 maddelik yürütme bölümünde anlaşılan tek madde bile bulunmazken, yargı bölümünde 23 maddeden sadece 1 madde üzerinde anlaşma var. Başlangıç, genel hükümler ve temel ilkeler bölümünde ise hiç anlaşma yok.

Kılıçdaroğlu'na Genç mektubu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleriyle gündeme gelen Kamer Genç hakkında gereğinin yapılması için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup gönderdi. ''Grubunuza mensup bir milletvekilinin kaba, çirkin, yaralayıcı ve asla tasvip edilmeyecek ifadeler kullanmayı alışkanlık haline getirdiği görülmektedir'' dien Çiçek, “Konunun önemi ve Meclis'in saygınlığına verdiği zarar dikkate alınarak gereğinin tayini takdirlerinize sunuyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber