Tarihi bağış

Konak Belediyesi tarafından kuruluş çalışmaları tamamlanan Radyo ve Demokrasi Müzesi'ne bağışlar çığ gibi sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2013 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihi bağış

Müzede adının yaşamasını isteyen onlarca İzmirli bugüne kadar evlerinin en özel köşelerinde sakladıkları radyolarını müzeye teslim etmeye başladı.

1950'li yılların Vega'sı, 1965'lerin Omega'sına, 1920'lerin Ducretet Thomson radyosuna kadar yaklaşık yüz yılın acı ve tatlı olaylarına tanıklık etmiş radyolar müzenin raflarını süsleyecek. Aralarında gazeteci, yazar, ev kadını, sporcu ve sivil toplum örgütlerine üye çok sayıda bağışçının adı Basmane Altınpark'ta kurulu olan Radyo ve Demokrasi Müzesi'nde sonsuza kadar yaşayacak. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, vatandaşlara çağrısını yineleyerek eski radyolarını, önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Radyo ve Demokrasi Müzesi'ne bağışlamaları istedi.

Başkan Tartan, vatandaşların kullanmadıkları eski radyolarını bağışlayarak müzede isimlerinin ölümsüzleştirileceğini ve tarihe geçeceğini belirtti. Dünyada çağdaş kentlerin özellikle müzeleriyle övündüğünü ifade eden Tartan, Radyo ve Demokrasi Müzesi'nde sergilenecek olan eski radyoların, geçmişten geleceğe ışık tutacağını söyledi. Butik müzeler zinciri ile bir İzmir kültür belleği yarattıklarına değinen Tartan, kente kazandırdıkları üç müze, çağdaş İzmir adına prestij noktaları: Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Necdet Alpar İzmir Mask Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesinin, kent adına önemli kazanım olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber