AÜ'de rektörlük devir-teslim töreni

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) 8 yıldır rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Engin Ataç, görevini Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'ye törenle teslim etti. Ataç, veda konuşması sırasında oldukça duygulanırken, öğretim üyeleri de gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anadolu Üniversitesi'nin 3. rektörü olan Engin Ataç'ın 8 yıllık görev süresinin sona ermesiyle, bu göreve üniversitede yapılan seçimde en fazla oyu alan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'yi atadı. Bugün üniversite düzenlenen devir-teslim töreninde, Engin Ataç rektörlük cüppesini yardımcısı olan Fevzi Sürmeli'ye giydirerek, görevini devretti.

Senato Toplantı Salonu'nda öğretim üyelerine hitap eden ve aynı zaman YÖK Üyesi olan Engin Ataç, Anadolu Üniversitesi'nin bugün, dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda çok büyük adımlar attığını belirterek, "Anadolu Üniversitesi, birçok alanda örnek gösterilen bir üniversite haline geldi. Anadolu Üniversitesi olarak kurumsallaşmaya ve hayat kalitemizin artırılmasına büyük önem verdik. Anadolu Üniversitesi'nde 1998 yılında başlayan rektörlük görevim bugün sona eriyor. Ancak, Yükseköğretim Kurulu'nda üniversitelere ve Anadolu Üniversitesi'ne hizmet etmekten mutluluk duyacağım. Bugün üniversitemizde ilk kez devir-teslim töreni gerçekleştirmiş oluyoruz. 8 yıl, büyük bir onurla sürdürdüğüm rektörlüğüm süresince verdiğiniz destek, gösterdiğiniz güven ve dostluğa teşekkür ediyorum" dedi. Duygusal anlar yaşayan ve gözleri dolan Ataç, bir ara konuşmakta güçlük çekti.

Anadolu Üniversitesi'nin yeni Rektörü Fevzi Sürmeli ise, yaptığı konuşmada, "Anadolu Üniversitesi, geçmiş yıllarında gerçekten herkesin gurur duyduğu, övünçle 'Anadolu Üniversiteliyim' dediği bir üniversite durumuna geldi. Bu konuda her türlü desteği esirgemeyen ve 24 saat çalışan değerli rektörümüze şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra da üniversitemiz Atatürk ilkeleri doğrultusunda, laik Cumhuriyet ilkelerine bağlı, hukukun üstünlüğünü üst noktada benimseyen, bilimin aydınlığına önem veren bir üniversite olmaya ödün vermeden devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından rektörlük devir-teslim merasimi gerçekleştirildi. Öğretim üyeleri, Ataç ve Sürmeli aileleri, yeni ve eski rektörü uzun süre ayakta alkışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber