21 bin özelleştirme mağduru işçiye son dakika müjdesi

Haber Giriş : 31 Aralık 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZELLEŞTİRME mağduru 21 bin işçinin imdadına son dakika kararnamesi yetişti. Başta MEB ve Adalet Bakanlığı olmak üzere çeşitli kuruluşlarda çalışan 10 bin sözleşmeli işçinin görev süresi

1 Ocak Pazar günü dolmuş olacak. O tarihe kadar kararname çıkıp Resmi Gazete'de yayınlanmazsa, işçilerin sözleşmeleri feshedilmiş sayılacak. Bu da, başta personelden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin olmak üzere hükümet kanadında hareketliliğe yolaçtı.

ELDEN İMZALATTI

Bu nedenle Şahin, MGK'dan çıkar çıkmaz kararname hazırlayarak, yılbaşı tatiline çıkmaya hazırlanan bakanlara elden imzalatmaya başladı. Şahin kararnameyi, herhangi bir aksaklık çıkmaması için de Köşk'e onaya bizzat kendisi götürmeye karar verdi. Kararnamenin bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor.

10 bin kişinin 6 bini Milli Eğitim'de, 2 bin 500'ü Adalet Bakanlığı'nda, 250'si Sağlık Bakanlığı'nda diğerleri çeşitli bakanlıklarda görev yapıyor.

11 bin Telekom mağduru da aynı kararnameye eklendi.

AKŞAM'ın sorusunu yanıtlayan Mehmet Ali Şahin, ?İşçilerimizi mağdur edecek halimiz yok. Elbette bu konudaki sözümüz ve görevimiz neyse onu yerine getireceğiz. İşçilerimiz gönül rahatlığı içerisinde işlerine devam edebilirler? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber