PTT'den öğrencilere yönelik 'Posta Kartıyla Mesaj' yarışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2006 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik "Posta Kartıyla Mesaj Yarışması" düzenliyor.

PTT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarının büyükleri olacak çocukların ve gençlerin duygu ve düşüncelerini ifade etme yeteneklerini geliştirmek ve yazma alışkanlıkları kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmayla tebrik kültürünü ve geleneğini nesillere aktarabilmek hedefleniyor. Yarışmaya, ilköğretim öğrencileri "Sevgi, Özlem, Hayal Zenginliği, Kimsesiz Yoksul ve Yaşlılara Sahip Çıkma" , ortaöğretim öğrencileri ise "Duygusallık, Kahramanlık, Heyecan ve Coşku, Ahlak ve Erdemler" konulu mesajları içeren, okunaklı ve el yazısıyla posta kartlarıyla katılabilecekler. Bayram, Yılbaşı, doğum günü ve özel günler vesilesiyle yazılabilecek posta kartları, PTT Merkezleri'nden veya özel müesseselerden temin edileceği ve yazılacak mesajların 50 kelimeyi geçmeyeceği belirtildi.

Öğrenciler, posta kartlarını en geç 15 Şubat 2006 tarihine kadar PTT Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği 06101 Ulus-Ankara adresine posta yoluyla gönderebilecekler. 8 mesaj kutusunun kendi kategorisinde en iyisi, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilecek öğretmenlerin de bulunduğu bir komisyonca seçilecek olup, beğenilen her mesaj için 800'er YTL para ödülü ve pul albümünün hediye eğileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber