İçişleri Bakanlığı emrine atanan 4/C Personeline İlişkin Duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ocak 2006 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ÖZELLEŞTİRME YOLUYLA İSTİHDAM EDİLECEK GEÇİCİ PERSONELE İLİŞKİN DUYURU

A)BAŞVURUDA BULUNACAKLARA YÖNELİK AÇIKLAMALAR
1. Çalıştırma Biçimi :
14/02/2005 tarihli ve 2005/8502 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında da belirtildiği üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre geçici personel statüsünde çalıştırılır.
2. Aranan Şartlar :
Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığınca, İçişleri Bakanlığına gönderilen geçici personel olarak istihdam edileceklere ilişkin listede ismi bulunanlardan;
" Türk vatandaşı olmak,
" Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
" Askerlik durumu itibariyle;
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
" 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
şartları aranır.

3. Başvuramayacak Olanlar :
a) Bu duyurunun; (B) başlıklı 2 nci maddesinde belirtilen şartlardan herhangi birisini taşımayanlar,
b) Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığınca İçişleri Bakanlığına gönderilen listede ismi bulunmayanlar

4. Başvuru Belgeleri :

a)"Özelleştirme Yoluyla İstihdam Edilecek Geçici Personel Başvuru
Formu"
(Bu form Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresinden veya Personel Genel Müdürlüğü İşlemler Şubesi Müdürlüğünce oluşturulacak başvuru masasından temin edilerek istihdam edilecek personel tarafından doldurulup imzalanarak ilgili başvuru masasına diğer belgelerle birlikte bizzat veya birisi aracılığı ile teslim edilecektir.

b)Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi veya onaylı örneği,

c)Diploma veya mezun olduğunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi veya onaylı örneği

d)Sigorta Kimlik Belgesi veya sigorta sicil numarasını gösterir belge

e)Devlet Personel Başkanlığınca İçişleri Bakanlığına yönlendirildiklerine
ilişkin belge
(Bu belge www.basbakanlik-dpb.gov.tr internet adresinden alınabilir.)

f)Özür beyan edenler için; Eş durumu ve/veya sağlık özrü belgesi
(Bu belgeler sadece özrü ile ilgili olarak İl tercihinde bulunacaklardan istenilecektir.)

- Eş durumu özrü ile ilgili olarak İl tercihinde bulunacakların; Eşi 657 Sayılı Kanuna tabi çalışıyor ise; çalıştığı kurumdan, sigortalı işçi olarak çalışıyor ise; başvuru tarihi itibariyle geriye dönük son 180 gün sigortalı hizmeti olduğunu gösterir Sosyal Sigortalar Kurumundan, 1479 ya da 2926 sayılı Kanun kapsamında çalışıyor ise; başvuru tarihi itibariyle geriye dönük son 6 ay hizmeti olduğu gösterir Bağ-Kur'dan aldıkları belgeyi,

- Sağlık özrü ile ilgili olarak İl tercihinde bulunacakların; kendisinin, eşinin, ana, baba ve çocuklarından biri ile yargı kararı ile vasi tayin edilmesi kararıyla kız kardeşinin uzun süreli tedavi gerektiren bir hastalığa yakalandığının ve bu hastalığın tedavisinin yapılmadığı veya kesintiye uğradığı hallerde hayati tehlike arz edeceğinin belirtildiği ve son 6 ay içinde tam teşekküllü hastanelerden alınmış olan Sağlık Kurulu Raporunu müracaat sırasında belgeleyerek teslim edeceklerdir.
.
5. Başvuruların Geçersiz Sayılacağı Durum
a) Bakanlığımızca düzenlenen başvuru formu dışındaki bir belge ile veya posta aracılığı ile başvuru yapanların,
b)Birden fazla başvuruda bulunanların,
c)Asılsız ve yanlış bilgi verenlerin,
d)Başvuru formunu imzalamayanların,
e)Başvurusunu süresi (4-6 Ocak 2006) tarihleri içinde yapmayanların,

başvuruları geçersiz sayılacaktır.

6. Atanmak İstenilen İl Tercihi :

Geçici personel olarak çalışma isteğinde bulunacaklar, başvuru formunda bulunan "İl Tercihleri" bölümünde tercih ettikleri illeri belirtmek zorundadırlar,

Eş durumu ve sağlık özrü nedeni ile İl tercihinde bulunanlara öncelik tanınacaktır. Kontenjan sayısından fazla olan başvurularda 2.tercihlere yerleştirilme yapılacaktır.

Eş durumu ve sağlık özrü bulunmayanlar ise illere verilecek kontenjan durumuna göre tercihlerine, kontenjan fazlası olması durumunda ise Bakanlıkca uygun görülecek illere yerleştirilme işlemleri yapılacaktır.

" İl tercihinde bulunulmaması durumunda Bakanlığımızca belirlenecek herhangi bir il'e
yerleştirilme yapılacaktır.

UYARI : Başvuru işleminin sonuçlanmasını takiben hiçbir suretle il tercihi değişikliği yapılmayacağından bu yöndeki talepler dikkate alınmayacaktır.

B) ATAMALARLA İLGİLİ İŞ VE İŞLEMLER

1. Yerleştirilme ve Atama Sonucunun Duyurulması
Geçici personel olarak istihdam edileceklerin müracaat işlemleri tamamlandıktan sonra il tercihleri dikkate alınarak ayrılan kontenjan sayısına göre illere yerleştirilme işlemleri Bakanlığımızca yapılacak olup kontenjan verilen illere, adayların adreslerine ve Bakanlığımız internet sitesinde www.icisleri.gov.tr adresinde yayımlanarak duyurulur.
İllere ayrılan kontenjanlar dahilinde ataması yapılanların sonuçları, atamaların yapıldığı gün İl valiliklerince asılarak ve adayların adreslerine yazılı tebligat yapılarak duyurulur.

2. Göreve Başlayacak Olanlardan İstenilecek Belgeler :
Ataması yapılanlar, 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre belirtilen süre içinde aşağıdaki belgeleri atandıkları il valiliklerine bir dilekçe ekinde teslim edeceklerdir.
Göreve başlamak için istenecek belgeler şunlardır:
a) Nüfus cüzdanının onaylı örneği (l adet).
b) Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf (bilgisayar veya kopya biçimiyle çoğaltma kabul edilmez),
c) Diploma veya geçici mezuniyet belgesi veya yurtdışı yükseköğretim kurumu mezunları için en son alınan denklik belgesinin aslına uygun onaylı örneği.
d) Son altı (6) ay içinde alınmış adli sicil belgesi.
e) Askerlik durumunu gösteren belge.
f) Tam teşekküllü hastanelerden son (6) ay içerisinde alınmış olan Sağlık Kurulu Raporu,

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık İl Müdürlüklerine gönderilen 07/05/2004 tarihli ve B100THG100005-5360/4910-67 sayılı genelgesinin 3 üncü paragrafında; "? özel hastaneler; ilaç raporları istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbî cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir. Özel hastanelerde, usulüne uygun olarak teşekkül ettirilmiş olsalar bile özürlü sağlık kurulu raporu, vergi muafiyeti raporu, yurt dışı tedavi raporu, maluliyet raporu, özel tertibatlı araç ithali amacıyla alınan raporlar gibi özellikli raporlar verilmez." hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm doğrultusunda sağlık kurulu raporu özel hastanelerden alınmayacaktır.
g) Sigorta kimlik belgesi.
h) Eş durumu özür belgesi. (Eş durumu özrü ile ilgili olarak il tercihinde bulunanlardan istenilecektir.
i) Sağlık durumu özür belgesi (Sağlık durumu özrü ile ilgili olarak il tercihinde bulunanlardan istenilecektir.)

3-Kontenjan Verilen İl Valiliklerince Yapılacak İşlemler

a) Bakanlığımızca gönderilen isim listelerine göre her geçici personel ile ayrı ayrı sözleşme yapılarak 657 sayılı kanunun 4/C maddesine göre atamaları yapılacaktır.
b). Tip sözleşme örneği Bakanlığımızca Maliye Bakanlığına vize yaptırılarak kontenjan verilen illere isim listeleri ile birlikte gönderilecektir.
c)Atamaları yapılan geçici personele gerekli duyuru yapılarak göreve başlamaları sağlanacaktır.

d)Görevine başlayan veya başlamayanların isim,adres ve diğer bilgileri listelenerek gecikmeye mahal verilmeden Devlet Personel Başkanlığına bildirilmek üzere Bakanlığımıza gönderilecektir.

e)Geçici personelin görev yeri valiliklerce belirlenecektir.

f)Kontenjan sayılarına göre geçici personelin atama ve diğer işlemlerinden ilgili valilikler sorumlu olacaktır.

g) Ataması yapılanların, daha verimli çalıştırılabilmeleri ve atıl kapasite yaratılmaması için personel ihtiyacı bulunan birimlere İlgili İl Valiliğince dengeli bir şekilde dağılımı yapılacaktır. Sağlık durumuna göre özürlü olanlar ilgili mevzuatına göre çalıştırılacaktır.

4-Personel Genel Müdürlüğünce Yapılacak İş ve İşlemler :

a) Geçici olarak istihdam edilecek personelin başvurularının alınarak il tercihlerinin belirlenmesi,.
b) İl tercihlerine göre kontenjan sayılarının belirlenerek il bazında isim listelerinin hazırlanması,
c) Hazırlanan isim listelerinin, kontenjan sayılarının ve vize ettirilmiş sözleşme örneğinin kontenjan verilen illere gönderilmesi,
d) Kontenjan verilen illerden gelen geçici personelin görevine başlayan veya başlamayanların isim listelerinin Devlet Personel Başkanlığına bildirilmesi,
e) Kontenjan verilen illerle gerekli koordinasyonu sağlamak,

5-Tebligat :

12/12/2005 tarihli ve 2005/9815 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 13 ve 14 üncü maddelerinde de belirtildiği üzere; Devlet Personel Başkanlığınca Bakanlığımıza isim listesi gönderilenlerin atama işlemlerinin 30 gün içerisinde tamamlanarak, 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre işlem yapılması zorunluluğu bulunmaktadır.

İliniz emrine ataması yapılacak olan geçici personelin ikametgâh adreslerinin iliniz mahallî sınırları ile aynı olması hâlinde atama emirlerinin kendilerine tebliğ edildiği günü izleyen gün, başka mahallî sınırlar içerisinde olması hâlinde ise kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde görevlerine başlamaları sağlanacaktır.

Atamasının yapıldığını öğrenerek göreve başlamak üzere bizzat başvuruda bulunanlar için ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Tebligatla duyurulacak hususlara yönelik bilgiler başvurdukları sırada kendilerine verilecektir.

Adayların ikametgah adreslerine tebligat yapılacaktır.

Personelin raporlu olması tebligata engel olmamakla beraber, yukarıda belirtilen süreler rapor müddetinin bitiminde başlar. Belge ile mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hali iki ayı aştığı taktirde bu kişilerin atamaları iptal edilecektir.

Askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden aybaşından itibaren görevlerine başlatılacaktır.

6. Göreve Başlama :

Ataması yapılıp, göreve başlatılma şartlarını taşıyanlarla, Maliye Bakanlığı'nca vizesi yapılmış ve Bakanlığımızca daha önce gönderilmiş olan "1 Yıldan Az Süreli İstihdam Edilecek Geçici Personel Hizmet Sözleşmesi" imzalanacaktır.

7. Görevinden Ayrılanların veya Başlamayanların Hakları :

İstihdam edilenlerden her hangi bir şekilde görevinden ayrılanlar ile istihdam işlemleri tamamlanmasına rağmen göreve başlamayanlar ikinci kez bu haktan faydalanamazlar.

8. Emeklilik Hakkı :

12/12/2005 tarihli ve 2005/9815 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 15 inci maddesinde; "Bu Karar kapsamında istihdam edilecek geçici personelin hizmet sözleşmeleri herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekliliğe hak kazanacakları tarihte sona erer." hükmü yer almaktadır. Bu hükme göre emeklilik hakkını elde ettikleri tarihte sözleşmeleri feshedilecektir.


9.Görevine Başlayanlar, Görevinden Çeşitli Nedenlerle Ayrılanlar ve Görevine Başlamayanlarla İlgili Yapılacak İşlemler :

a) Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından;
" Görevine başlayanların, göreve başlama tarihlerine,
" Görevine başlamayanların, görevine başlamama nedenlerine,
" Görevine başladığı halde daha sonraki bir tarihte başta emeklilik olmak üzere çeşitli nedenlerle sözleşmesi feshedilenlerin, sözleşme fesih nedeni ve tarihine,

ilişkin bilgiler istenilmektedir.

Bu nedenle; istenilen bilgilerin zamanında ilgili kurumlara ulaştırılabilmesi için görevine başlayanların başlama tarihleri, görevine başlamamış olanların başlamama nedenleri ile çeşitli nedenlerle sözleşmesi feshedilenlerin fesih nedeni ile tarihleri en kısa sürede Bakanlığımıza bildirilecektir.

b) Kontenjan verilen İl Valiliklerince ataması yapılacak olanların Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Bakanlığımıza gönderilen şahsi dosyaları, atama listesindeki sıraya göre ilinize gönderilecektir. Bunlardan, yapılan tebligata rağmen görevine başlamayanlara ait dosyalar Bakanlığımıza geri gönderilecektir.

C)DİĞER HUSUSLAR

Ataması yapılarak göreve başlatılanların, maaş tahakkukları ilgili il valiliklerince yapılacak ve buna ilişkin ödenekler Bakanlığımızca gönderilecektir.

Bu duyuru ile ilgili oluşabilecek yeni durumlar karşısında yapılması gereken düzenlemelere Personel Genel Müdürlüğü yetkilidir. Gerektiğinde yapılabilecek değişiklikler Bakanlığımız internet sitesinde (www.icisleri.gov.tr) adresinden duyurulacaktır. Başvuru süresince il valilikleri ve başvuru sahipleri internet adresinden bu değişiklikleri öğrenebileceklerdir.

Başvuru formu için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber