Avcı, genç doğa bilimcilere Nasreddin Hoca'yı amblem olarak önerdi

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, açılışına katıldığı 'Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası'nın amblemi ile ilgili olarak tasarım önerisinde bulunarak, "Atlı şövalyenin yerine bizim eşeğe ters binen Nasreddin hocamızı koyarsanız güzel olur" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı, genç doğa bilimcilere Nasreddin Hoca'yı amblem olarak önerdi

Ankara sabah erken saatte Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) Eskişehir'e gelen Bakan Nabi Avcı'yı garda Vali Kadir Koçdemir, AK Parti Milletvekili Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı karşıladı. Polisevinde kahvaltı yapan Bakan Avcı daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası'nın açılış törenine katıldı.

ESOGÜ Kongre Merkezi'ndeki açılış törenine Bakan Nabi Avcı'nın yanı sıra Vali Kadri Koçdemir, Milletvekili Ülker Can, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Gönen ile çok sayıda kişi katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı konuşmada "Çok güzel bir etkinlik. Bilim var, doğa var, dostça yarışma var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz Eskişehir'de 'Az laf çok iş' prensibiyle çalışıyoruz. Turnuvanın amblemi doğrusu çok hoşuma gitti. Kalkanın arkasında silgili bir kurşun kalem ve dolma kalem var. Küçük bir tasarım önerinde bulunayım. Ortada, atlı şövalyenin yerine bizim eşeğe ters binen Nasreddin hocamızı koyarsanız güzel olur. Çünkü Nasreddin Hoca bilim felsefesi üzerine çok yararlanabilecekleri filozoftur" dedi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ İNSANLIĞI BİRBİRİNE YAKLAŞTIRIR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu da bilim ve teknolojinin ekonominin lokomotifi haline geldiğini söyledi. Kavranoğlu şunları kaydetti:

"Bilim ve teknoloji günümüzde artık ülke ekonomilerinin en önemli unsuru haline geldi. Ekonominin lokomotifi, sürükleyicisi haline geldi. Dolayısıyla bilim ve teknoloji sadece kendilerine bilim adamı denilen insanların kendi köşelerinde meşgul olduğu işler olmaktan çıktı, toplumsal hayatın, ekonominin asli unsuru haline geldi. Bilim ve teknoloji insanlığı birbirine yaklaştıran, insanlar arasında bütün dil, din, ırk, milliyet ayrımı yapmadan işbirliği yapmayı mümkün hale getiren çok önemli bir alandır. Bu turnuvalarda göstereceğiniz faaliyetler dünyamızı daha barış içinde yaşayan, daha uyumlu ve daha müreffeh bir hale getirecektir. Bu çalışmalarla insanlığı ayıran, bölen bariyerleri kaldırıp kardeşçe güzel çalışmalarla hepimize ışık tutacağınızı bekliyorum."

12-16 yaş arası gençler arasında fizik, matematik, kimya, biyoloji alanlarında düzenlenen turnuvaya, Rusya ve Türkiye 3, Bulgaristan 2, İran, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova ve Ukrayna birer takımla katılıyor. Turnuva, 5 Mayıs 2013 tarihinde sona erecek.

BAKAN AVCI, ORTAOKULDA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ESOGÜ'deki törenin ardından Eskişehir Melahat Ünügür Ortaokulu'nda düzenlenen 'Sevgi Sofrası' etkinliğine katıldı. Bakan Avcı burada öğrenci ve öğretmenlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Avcı daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber