Öğretmenlere yapılan zamma tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2006 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir Sen Elazığ Şubesi, öğretmen maaşlarına 2006 yılı için yapılan yüzde 2.5 oranındaki zamma tepki göstererek, yeni zamla Kurban Bayramı'nda ancak 2 kilo et alınabileceğini iddia etti.

Hükümetin 2006 yılı için memur maaşlarına yönelik yüzde 2.5 zam yapmasına tepki gösteren Eğitim-Bir Sen Elazığ Şube Başkanı Yasin Karakaya, öğretmenlerin 2006 yılında da "sefilleri oynayacağını" öne sürerek, Kurban Bayramı'nda kurban kesmenin öğretmenler için hayal olduğunu söyledi.

Karakaya, "Hükümetin 2006 yılı için memurlara reva gördüğü 2.5'luk maaş zammı, biz öğretmenlerin hak ettiği insanca yaşama hayallerini suya düşürdü.

Başbakanımız Tayyip Erdoğan, bizlerden ilk 3 yıl zam istemememizi talep etmiş, 3 yıldan sonra öğretmen maaşlarının hak ettikleri düzeye çıkarılacağının sözünü vermişti; ancak sonuç ortadadır. 3 yıl geçmesine rağmen öğretmenlere sadece 2 kilo et alabilecekleri düzeyde zam yapılmıştır.

Öğretmenlerden bu koşullar altında sağlıklı bireyler yetiştirmelerini beklemek, haksız bir bekleyişten ibarettir. Her ay maaş aldığında ay sonunu nasıl getireceğini düşünen, psikolojisi bu doğrultuda yıpranmış öğretmenlerden kaliteli eğitim beklemek yanlış olur. Önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Kurban Bayramı'nda öğretmenlerimizin aldıkları maaşlarla kurban kesmesi bu yıl da hayal oldu" dedi.

Yasin Karakaya, Türkiye'de eğitim alanında ciddi reformlara ihtiyaç olduğunu savunarak, yapılan yüzde 2.5'luk zamla çalışma şevkleri kırılan öğretmenlerden dolayı eğitim sisteminin de ciddi yaralar aldığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber