LÖSAM'dan okul ziyareti

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) hasta ailelerine yaptığı yoğun ziyaretçi trafiğinin içinde okul ziyaretlerini de sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
LÖSAM'dan okul ziyareti

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) hasta ailelerine yaptığı yoğun ziyaretçi trafiğinin içinde okul ziyaretlerini de sürdürüyor.Medical Park Hastanesi doktorlarından dernek üyesi Doç. Dr. Tunç Fışgın ve dernek yönetim kurulu üyesi Kenan Öztürk'ün katıldığı bilgilendirme toplantısında öğrencilerin toplumsal sorumlulukta neler yapabileceği konusunda bilgilendirme yapılırken, öğrencilerle yapılan karşılıklı diyalog öğretmen ve dernek üyelerini sevindirdi.Çocuklarla çok yakın diyalog kuran Doç. Dr. Tunç Fışgın, "Kansere karşı nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda yaşamımızda dikkat etmemiz gerekenler mutlaka var. Yazın gereksiz güneş ışınlarından uzak durmak ve normal yaşantımızda sağlıklı beslenme, spor ve yediğimiz gıdaların önemi çok büyük. Ayrıca elektronik cihazları ölçülü kullandığımız takdirde buna benzer rahatsızlıklardan uzak kalabiliriz" dedi.

Dernek Yönetim Kurul Üyesi Kenan Öztürk, son aylarda hız kazanan "Aileleri Evde Ziyaret ve Kardeşlik Projesi" sunumuyla beraber, toplumda en küçük bireyden üst düzeyde herkesin sorumluluk sahibi olduğunu ve bu sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Bahçeşehir Koleji'yle buluşmamızın başlangıcı, kolej öğrencisi Duru'nun oyuncaklarını lösemili çocuklara dağıtılmak üzere bizlere teslim etmesiyle başladı. Devamında kızımızın hasta ailesini evlerinde ziyaret etmesiyle başlayan süreç bizi buraya kadar getirdi. Bizler önümüzdeki günlerde Bahçeşehir Koleji'ni de bu projenin içinde görmek istiyoruz. Yarın herkesin başına gelebilecek hastalıklar her an bizlerin çok yakınına gelebilir. Dolayısıyla duyarlılık ve farkındalığı hissettirme konusunda siz çocuklarımızı yakın potansiyel olarak gördük, görmeye devam ediyoruz" diye konuştu.Okul öğrencilerinin ilginç soru ve katılımlarıyla zevkli bir bilgilendirme toplantısı yaşadıklarını söyleyen dernek temsilcileri, çocuklardan alınan anlamlı sorulardan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber