Bakan Çelik'e, ek ders ücretleri baskısı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in "ek ders ücretlerini artırıyoruz" açıklamasıyla beklentiye giren ve hükümetten gelen sinyaller doğrultusunda ümitleri sönen öğretmenlerin eylemleri sürüyor.

Ek ders ücretlerini 3.52'den 10 YTL çıkaracaklarının açıklanmasının ardından kamuoyuna "Maliye çalışmalarını sürdürüyor. Ben istiyorum, Bakan Unakıtan istemiyor, bütçeye ek yük getiriyor" şeklinde beyanatların ardı ardına yapılmasıyla şaşıran öğretmenlerin protestoları devam ediyor.

Türk Eğitim-Sen'e üye öğretmenler, hükümete ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i protesto etmek için eylem yaptı. Kızılay'da gerçekleşen eylem ve basın açıklaması sonrasında öğretmenler, aldıkları ek ders ücreti 3.52 YTL'yi zamlı 10 YTL olarak Bakan Hüseyin Çelik'e postaneden havale ederek iade etti.

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin, Ankara Şubeleri adında yaptığı açıklamada, ek ders ücreti eylemlerinin 12. güne girdiklerini ve eylemlerinin tüm illerde gerçekleştirildiğini hatırlattı. Hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı'na faks, telefon, elektronik posta ve dilekçe gönderildiğini kaydeden Ertekin, özel dershane çalışanlarının ücretlerinin 4 ile 5 bin YTL olduğunu ve özel ders saatlerinin 50-60 YTL civarında seyrettiğinin düşünüldüğünde isteklerinin fantezi olmadığının daha net ortaya çıkacağını söyledi.

Bakan Çelik'i öğretmenlerin sorunlarını 1 saat olsun düşünmeye davet ettiklerini isteyen Ertekin, "Sayın Bakan'dan 1 saat konuşmasını, 1 saat ders anlatmasını da istemiyoruz. Sayın Bakan'dan makamında oturması ve de çayını yudumlaması şartıyla, biz eğitim çalışanlarının halini 1 saat düşünmesini istiyoruz. Hepsi bu" diye konuştu.

Bakan Çelik'in ek ders ücretlerini 10 YTL'ye çıkaramadığını, ancak kendilerinin öğretmenlere vaat ettiği ve veremediği zamlı ek ders ücreti 10 YTL'yi göndereceklerini açıkladı. Kızılay postanesinden 10 YTL'lik zamlı ek ders ücretini gönderen öğretmenler, Bakan Çelik'e eğitim çalışanlarının Bakanı olduğunu hatırlatmayı da bir borç bildiklerini ifade etti. Polisin önlem aldığı Kızılay'daki eylem, öğretmenlerin Bakan Çelik'e 10 YTL'lik havale yapmalarının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber