Tüm APK'lar lağvedildi

Haber Giriş : 04 Ocak 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda daha çok "kızak daire"ler olarak bilinen tüm APK başkanlıkları ve müdürlükleri lağvedildi.

Kamuda daha çok "kızak daire"ler olarak bilinen tüm APK başkanlıkları ve müdürlükleri lağvedildi. 24 Aralık'ta yürürlüğe giren Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca bakanlıklar dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarında Araştırma Planlama ve Koordinasyon (APK) genel müdürlükleri ve APK daire başkanlıkları ile şube müdürlükleri lağvedildi. APK'ların yerine bakanlıklarda Strateji Geliştirme Başkanlıkları, genel müdürlük ve müsteşarlıklarda Strateji Geliştirme Daire Başkanlıkları ve KİT'lerde ise Strateji Geliştirme Şube Müdürlükleri kuruldu. APK'larda görevli personelin, bazı istisnalar hariç tümü başka birimlere nakledildi.

EMNİYETTE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

Kanunla Emniyet Genel Müdürlüğü APK Daire Başkanlığı'nda yıllardır kızakta olan 300'e yakın birinci sınıf emniyet müdürü aktif hale getirildi. Merkez emniyet müdürü olarak ünvan alan bu isimler Emniyet Teşkilatı'na strateji üretecek.

Strateji Geliştirme Başkanlığı, Daire Başkanlığı ve Şube Müdürlüğü'nün kendine ait bağımsız bütçesi oldu. Eski sistemde tüm bakanlıklardaki bütçe ile ilgili birimler, Maliye Bakanlığı'na bağlıydı. Buna rağmen kontrolü de bırakmayan Maliye, tüm mali iş ve işlemlerle ilgili yetkileri kendisinde tuttu.

AB'nin çok önem verdiği kanun gereği, APK'larda çalışan eski personel mağdur edilmeyecek. Kodroların ihdası bir yıl içinde gerçekleştirilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının APK birimlerinde çalışan tüm personel müktesabat hakları saklı kalmak kaydıyla, başka birimlere tayin edildi. Bu kadrolar için atama, tayin ve nakil işlemleri sürüyor. Bakanlıklardaki genel müdürlüklere eş değer sayılan Strateji Geliştirme Başkanlıklarına 4'er daire başkanlığı verildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber