Çantasında uyuşturucu bulunan asker kaçağına 4 yıl 2 ay hapis cezası

Askerden firar ettikten sonra polis tarafından yapılan aramada çantasında uyuşturucu madde ile yakalanan B.K.4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çantasında uyuşturucu bulunan asker kaçağına 4 yıl 2 ay hapis cezası

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, mahkeme heyetine yaptığı savunmada, olay gününü anlatan ve askeri cezaevinde tutuklu olan sanık B.K., askerden kaçıp Diyarbakır'a giderek uyuşturucu madde satın aldığını ve Bursa'ya dönüşünde polis kontrolünde yakalandığını itiraf etti. B.K., "Uyuşturucuyu bir köyden aldım. Kimden aldığımı bilmiyorum. Benim ticaret yapmak gibi bir niyetim yoktu. Askerdeyken Diyarbakır'da uyuşturucunun ucuz olduğunu öğrendim. Esrar bana ait, ama ticaretini yapmadım. Tamamen kullanma amaçlıydı. Bursa'da çok pahalıydı" dedi.

Savunmanın ardından iddia makamı, yargılanma sırasında sanığın kaçak olduğunu itiraf ettiği, yolcu otobüsünde uyuşturucu madde ile yolculuk yaptığı sırada kontrolde yakalandığı, maddenin kenevir bitkisi olduğu, 2 kilo 500 gram toz esrar bulunduğu ve paket üzerinde 2 ayrı kişiye ait parmak izi bulunduğu için gereğinin yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise, yakalanan esrar maddesinin kullanma sınırı üzerinde bulunduğu gerekçesi ile sanık B.K.'yı 4 yıl 2 ay hapis, 2 bin lira para cezasına çarptırdı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber