Çankırı Belediyesi'nden 'evde berber hizmeti' uygulaması

Çankırı Belediyesi, ilginç bir uygulamaya imza atarak engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik evde berberlik hizmeti başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çankırı Belediyesi'nden 'evde berber hizmeti' uygulaması

Uygulama kapsamında evinden sağlık sorunları veya başka sebeplerden dolayı çıkamayan engelli ve yaşlıların evlerine berber gönderilerek ücretsiz olarak saç ve sakal kesimi yapılıyor.

Bugüne kadar uygulamadan 20 kişinin faydalandığını ifade eden Başkan Dinç, evde berber hizmetinin yapılan tespitler ve talepler doğrultusunda devam edeceğini belirtti.

Dinç " Evden çıkamayacak durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için başlattığımız uygulama ile hem onlara hem de ailelerine destek olmayı amaçladık. Bu vatandaşlarımızın zor koşullarını evlerine götürdüğümüz hizmetlerle rahatlatmaya çalışıyoruz. Belediyemize gerekli müracaatın yapılması durumunda konu ile ilgili görevlendirilen ekibimiz, vatandaşlarımızın evlerine giderek saç ve sakal bakımlarını ücretsiz olarak yapıyor. Bu uygulamalar dışarıdan bakıldığında basit gibi görünmesin. Zor durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için yazın sıcağından, kışın soğuğuna kadar her şey eziyete dönüşebilir. Bakıma ihtiyaçları var. İnsanların yaşam standartlarını yükseltmek, öncelikle basit ihtiyaçların karşılanması ile başlar. Bu yüzden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ayağına kadar götürdüğümüz hizmetleri çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber