Kamu-Sen'den Denge Tazminatı açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen yetkilileri, Toplu görüşme mutabakat metninde yer alan 40+40 YTL'lik denge tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplu görüşme mutabakat metninde yer alan 40+40 YTL'lik denge tazminatı ve ilgili diğer konularda Türkiye Kamu Sen yetkilileri ve Maliye Bakanlığı bürokratları arasında görüşmelerin hala sürdüğünü bildirdiler.

Yetkililerden alınan bilgiye göre; Türkiye Kamu Sen 1 milyon 400 bin memuru ilgilendiren denge tazminatı konusu, tüm sendika üyelerinin yararlanacağı ve maaş bordrolarına yansıtılacak olan 5 YTL'lik sendikalılık ödeneği ile diğer konularda 2005 yılı toplu görüşme mutabakat metnini temel alarak düzenleme yapılması için çalışmalarını sürdürmektedir. Mutabakat metnine Türkiye Kamu Sen imza atmıştır, ve yapılacak düzenlemenin de mutabakat metininin özüne uygun olarak gerçekleşmesi için görüşmelerini devam ettirmektedir.

Yetkililer, düzenlemelerin ne şekilde gerçekleştirileceği konusu 4. Ocak 2006 günü Maliye Bakanlığı'nda yapılan toplantıda taraflarca ele alınmıştır ve bu görüşmede bir taslak metin ortaya çıkmıştır. Söz konusu taslak üzerinde çalışmalar halen sürmektedir. Türkiye Kamu Sen olarak bize verilen taslağa henüz onay verilmemiş olup, yarın Maliye Bakanlığı'nda düzenlenecek yapılacak toplantıda görüşümüz ortaya konacaktır. 6 Ocak 2006 günü bir basın toplantısı düzenlenecek, kamu çalışanlarının mutabakat metni sonunda elde ettikleri haklar bayram öncesinde memurların bilgisine sunulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber