Kılıçdaroğlu: Bin donanma gemisine git Gazze'ye/ Video

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Erdoğan'ı "Bin bakalım donanmaya, git bakalım Gazze'ye sözleriyle" eleştirdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

İsrail, Suriye'deki Müslümanları bombalıyor Recep Tayyip Erdoğan da buna Allah'ın lütfu diyor.

Ne diyorsun "Gazze'ye gideceğim" diyordu. Talimat geldi, “Önce ABD'ye gel” diye.

Bizim Başbakan'a böyle bir üslup kullanılmasını da eleştiren benim. Çünkü ben Türkiye'nin Başbakanı'na böyle talimat verilmesini içime sindiremem. Ama o sindirdi. "Gitmem daha sonra giderim" dedi.

Sayın Erdoğan yürekliysen adam gibi adamsan bin bakalım donanmaya git bakalım Gazze'ye nasıl gideceksin. Gidebilir mi? Gidemez. Ne demiştim yalancıdan Başbakan olmaz…

Anayasa konusunda seçim meydanlarında halka şu sözü verdik. CHP iktidar olduğunda devletin içinde bulunduğu açmazları giderecek bir anayasa için size söz veriyoruz. Seçimler bitti komisyon kuruldu. Ama masaya otururken gereken önlemleri aldık. Mutabakat metni imzaladık.

Dedik ki "Üzerinde yüzde yüz uzlaşma sağlanmayan bir madde anayasa giremez"

Bize çok eleştiri geldi “Neden AKP ile masaya oturuyorsunuz" diye. Bizim sözümüz vardı. Oturduk masaya ve AKP'nin maskesini indirdik.

Şunu önermişi bir cinsiyetin üstünlüğüne dayanan uygulamaları kaldırmak devletin ödevidir.

Biz demişiz karşı çıkan kim AKP…

Bütün kadınlara sesleniyorum sizi ikinci sınıf vatandaş gören parti AKP'dir. Sizi de Allah yarattı erkeği de Allah yarattı ikisi de eşit.

Türk sözcüğüne alerjisi var onu da anayasadan çıkartmak istiyor. Bir tek CHP'li kalsa dahi sana bu değişikliği yaptırmayacağız.

Defalarca dedik “Çık miting meydanlarına ben Türkiye cumhuriyeti başbakanıyım” diye ama diyemiyor alerjisi var. O zaman doktora git kardeşim.

1 Mayıs'ı gördük. İstanbul valisini gördük. Başka bir vali daha vardı. "Ben devletin değil hükümetin valisiyim" diyordu. Zavallı adamı daha devletin ne anlama geldiğini bilmiyor.

"Biz hiçbir makamdan izin almadan vatandaşlar toplantı ve yürüyüş hakkını kullansın" diyoruz. AKP "Hayır olmaz" diyoruz.

Hak-İş'i gördünüz değil mi. Tam bir sarı sendika. Polisin gözetiminde Taksim'de göbek attılar. Arkadaşını, işçiyi satan adama ben sendikacı demem.

İnsan biraz utanır. Senin arkadaşların biber gazı cop yiyor. Sen polis izniyle meydana çıkmış göbek atıyorsun.

Yine anayasa teklifimizde, “Doğayı ve çevreyi olumsuz biçimde etkileyecek olan tüm plan ve uygulamalarda halkın karar mekanizmalarına katılma hakkı usul ve esaslarda düzenlenir” diyoruz.

Kim karşı çıkıyor? AKP. Gözünü rant bürümüş biri doğayı düşünür mü? Kefenlerinin cebi olsa oraya para doldurup öyle kefenlenecekler.

Sendika hakkını savunduk. Kim karşı çıktı? AKP… Her isteyen sendika kursun. Güvenlik güçlerinin sendika kurması için özel yasa olsun dedik.

Toplu sözleşmelerde grev hakkını anayasal hak olarak öneren parti CHP… Karşı çıkan parti AKP…

Bu ülkenin aydınlarına sesleniyorum sabah akşam CHP'yi eleştirerek sözde siyasete katkı yaptığını sanan o liberallere sesleniyorum.

CHP'nin anayasa komisyonundaki demokrasi söylemlerini acaba duydunuz mu. Duymadıysanız duyun, elinizi vicdanınıza koyun ve ondan sonra CHP'yi eleştirin.

Anayasanın ilk üç maddesi bizim kırmızı çizgilerimizdir. Kurucu iradenin çizgileridir o.

Çoğunluğum var ben değiştireceğim diyemez. Türk sözcüğünü anayasadan kimse kaldıramaz kimsenin de kaldırmaya gücü yetmez.

Atatürk'ün kurucu ve önder rolü anayasanın başlangıç bölümünde yer alacak.

Biliyorsunuz bir süreç yaşanıyor. Peki Başbakan ve AKP'liler bu süreçle ilgili neden hiç konuşmuyor?

Süreçle ilgili gerçekleri kimden öğreniyoruz. AKP'nin Kandil sözcüsünden öğreniyoruz.

Bülent Arınç hükümetin sözcüsü ama bunların bir de Kandil'de sözcüleri var. Tayyip Erdoğan sana soruyorum Murat Karayıl'ın söyledikleri doğru mu değil mi?

Bir ülkenin Başbakan'ı terör örgütünün esiri durumuna düşemez.

Ben sana yolun başında “halkına hesabını veremeyeceğin angajmanların altına imza atma dedim. Korktun imzaladın. Bu utancın sorunlusu kim? Recep Tayyip Erdoğan.

17 yaşındaki çocuğa gücün yeter. Polisini gönderirsin. Terör örgütüne gelince sesin soluğun çıkmaz.

Kusura bakmayın ama biz böyle adama Başbakan demeyiz.

Sen bu ülkeye layık değilsin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber