Sigarayı bırakan sağlık çalışanına rozet

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarından Ayşe Karataş, sigarayı bırakarak, kurumun çalışmalarına destek verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sigarayı bırakan sağlık çalışanına rozet

Karataş'ın örnek davranışta bulunduğunu belirten Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Osman Ek, herkesin dumansız hava sahası için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Ayşe Karataş'a rozeti, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu'nun makamında Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Osman Ek tarafından takıldı.

Osman Ek, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı KETEM bünyesinde oluşturulan 'Sigarayı Bırakma Polikliniği'nin haftanın 5 günü hizmet verdiğini belirtti. Ek, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayarak her konuda bilgi alabildiklerini söyledi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Ek, şunları söyledi: "Sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğu, psikolojik ve maddi açıdan da kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiği bilinen gerçeklerdir. İçinde 50'den fazla kanser yapıcı, 4 binden fazla kimyasal madde bulunan sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl milyonlarca insanımız hayatını kaybetmektedir. Gerek kendi sağlığımız, gerek çocuklarımızın sağlığı ve gerekse de çevremizin sağlığını tehdit eden bu zararlı alışkanlığa dur diyebilmek için Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hep birlikte çalışılmakta ve bu çalışmaların meyveleri alınmaktadır. Sağlık, eğitim, emniyet, sivil toplum örgütleri ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarında yapılan çalışmalar sonucunda sigara tiryakisi vatandaşlarımızın birçoğunun sigarayı bırakıp, sağlıklı yaşamı tercih ettiklerine şahit oluyoruz."

"AMAÇ SAĞLIKLI BİR TOPLUM VE SAĞLIKLI BİR NESİL YETİŞTİRMEKTİR"

Yapılan çalışmaların amacına değinen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu ise "Tüm bu çalışmaların amacı; sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. Sigara içerek sadece kendimize değil sevdiklerimize de zarar vermekteyiz. Çocukların yanında sigara içilmesi aynı zamanda anne ve babasını model alan çocuklarda sonraki yıllarda sigara içme alışkanlığının gelişmesini kolaylaştırır. Sigara, aktif olarak içici olmadığı halde sigara içilen ortamda bulunan ve aktif olarak içici olan insanlarda kronik hastalıklara ve ölümlere neden olmaktadır. Bu sebeple Dünya Sağlık Örgütü düzenli olarak günde bir sigara dahi içilmesini bağımlılık olarak tarif etmiştir. Yüksek oranda zararlı etkilere sahip olan sigara bağımlılığını önleme ve insan sağlığını koruma adına dünya ve ülke genelinde pek çok eğitim çalışması ve yasal düzenlemeler yapılmaktadır. Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. En iyi tedavi hiç başlamamak, eğer başlamışsanız da bırakmak yönünde doğru adımları atmaktır. Tüm halkımızı sigarayı bırakmaya davet ediyor ve herkese sağlıklı yaşam diliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber