Dalaman polisinden sürücülere kask hediyesi

Dalaman'da Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine 100 adet ücretsiz kask dağıtıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2013 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dalaman polisinden sürücülere kask hediyesi

Dalaman'da Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine 100 adet ücretsiz kask dağıtıldı.

Orhanlar Motor firması işbirliğinde yapılan dağıtım hakkında bilgi veren

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş;"Yaklaşık 6 ay öncesinden Dalaman İlçesi'nin değerli esnaflarından Mehmet Orhan ile kask konusunu görüşüp paylaştık. Mehmet Orhan genel Merkezden bu kaskları getirtip, bize hazır olduğunu bildirdi. Mayıs Ayı içinde Trafik Haftası olması nedeniyle ücretsiz olarak dağıtmayı planladık. Bu günde bu dağıtımı gerçekleştirdik.

Bu bölgelerde motosiklet kullanımı oldukça fazla; kask kullanımı ise, oldukça az.. Motosiklet sürücüleri bilmelilerdir ki, kask hayat kurtarır. Traf ik kazalarında özellikle kaskın olması hayat kurtarıyor. Motosiklet kazalarında insanların yara aldığı ve ölümcül bir hastalığına yakalanma sebebi de kafadır. Kafada en ufak bir darbede insanların hayatları ölümle sonuçlanır. Bu yüzden kafanın trafik kazalarında çok iyi korunması gerekmektedir. Maalesef insanlarımız bu bilinç de değiller. Hava sıcak diyerek kasklarını çıkarmaktadırlar. Kask kullanımı çokta yaygın değil. Kask hayat kurtarır; hayata bağlanmak için kask takmak gerekir" dedi.

Kaskların getirilmesinde ve dağıtımını yapan Mehmet Orhan ise; "Araçlarda emniyet kemeridir; motosikletlerinin emniyet kemeri de kasktır. Kask hayat kurtarmaktadır. Ölümcül kazalar motosikletler sürücülerinin kask takmamalarından meydana gelmektedir. Kask takıldığı zaman kaza en asgariye indirilebiliyor. Bu yüzden kaskı teşvik etmek, halkımıza bu konuda bilinçlendirilmesini sağlamaktır. Biz satmış olduğumuz motosikletlerde alıcılara kask hediye etmekteyiz. Halkımız duyarlı değil, bu kaskı duyarlı hale getirmek İlçe Emniyet Müdürümüz ile böyle bir karar kıldık. Kask dağıtımımız bundan sonrada halkımızın bilinçlenmesi için devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber