Müdür Satır'dan Kaymakam Özarslan'a ziyaret

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, ilçede bulunan Pirireis Ortaokulu Müdürü Mehmet Satır ve Müdür Yardımcısı Gülhanım Şen'i makamında kabul etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2013 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müdür Satır'dan Kaymakam Özarslan'a ziyaret

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, ilçede bulunan Pirireis Ortaokulu Müdürü Mehmet Satır ve Müdür Yardımcısı Gülhanım Şen'i makamında kabul etti.

Yenişehir Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre ziyarette, TUBİTAK Bilim Fuarı konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Okul Müdürü Mehmet Satır, TÜBİTAK Bilim Fuarı için Türkiye genelinde başvuruda bulunan bin ortaokul arasından kendi okulların pilot okullar arasında seçildiğini belirtti.

Kaymakam Mustafa Özarslan ise 17 Mayıs 2013 Cuma günü saat 10.00'da okulun kendi bahçesinde öğrencilerin sergileyecekleri bilim fuarına gerekli desteği sağlayacaklarını belirterek, "Hayatımızın büyük bir kısmını bilim ve teknolojinin kapsadığını, onu algılayabilmek ve de değerlendirebilmek için bilimsel bir altyapı gerekir. Tüm bu yetilere sahip olabilmesi için bireylerin küçük yaşlardan itibaren veri toplama ve ilişkilendirme, neden ve sonuç bağı kurabilme gibi konularda eğitim alması lazım. Bilimsel fuarlar bu amaçları gerçekleştirmek açısından önemli bir yer teşkil ediyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber