Konut ve otomobil kampanyalarından yararlanacaklara uyarı

Haber Giriş : 11 Ocak 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut ve otomobil kampanyaları sürerken Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü Özcan Pektaş vatandaşı uyardı. Türkiye'de sadece 23 şirketin kampanyalı satış için yetki belgesi bulunduğunu vurgulayan Pektaş, ?Belgesi olmayanları şikayet edin. Belgesi olmayana 50 bin YTL para cezası kesilecek' dedi...

Kredi faizlerindeki gerileme ve ekonomik verilerde istikrarın sağlanmasının ardından konut, otomobil ve motosiklet başta olmak üzere kampanyalı satışlarda patlama yaşanıyor. Mortgage sisteminin de devreye girmesiyle kampanyaların artarak sürmesi bekleniyor. İşte bu noktada Sanayi Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü Özcan Pektaş'ın uyarıları var. star'a konuşan Pektaş, tüketicilerin dikkatli olmalarını istedi. Pektaş, özellikle kampanya ile gayrimenkul edinmek isteyenleri uyardı.

MUTLAKA SORULMALI

PEKTAŞ, tüketicilerden, şirketin kampanya yetki belgesine sahip olup olmadığını sormalarını istedi. Daha önceki dönemlerde çok sayıda vatandaşın, gayrimenkulü teslim edilmeden aldıkları paralarla kayıplara karışan firma yetkilileri tarafından, mağdur edildiklerini hatırlatan Pektaş, ?Kampanyalı satışlarda mağdur olmamak için önce şirkete, kampanyalı satış yetki belgesi olup olmadığını sorun. Yetki belgesi olmayan şirketleri bize şikayet edin' dedi. Pektaş, kampanyalı satışa giren firmaların Sanayi Bakanlığı'ndan ?Kampanyalı Satış Yetki Belgesi' alması gerektiğini hatırlattı.

SORUŞTURMA AÇILIR

ÖZCAN Pektaş, konut, araba ve motosiklet kampanyası düzenlemeye Türkiye'de sadece 23 şirketin yetkili olduğunu vurguladı. Son dönemde konut başta olmak üzere çok sayıda kampanyalı satış düzenlendiğini belirten Pektaş, kampanyalı satıştan yararlanmak isteyenlerin önce Tüketiciyi Koruma Genel Müdürlüğü'nden belge alınıp alınmadığını kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Belge yoksa kendilerine şikayette bulunulmasını isteyen Pektaş, söz konusu şirketler hakkında soruşturma açılacağını ifade etti.

BİR HAFTA SÜRE...

BELGESİ olmayan şirkete belge alması için bir hafta süre verileceğini kaydeden Pektaş, belge alınmazsa şirketlere 50 bin YTL para cezası kesileceğini söyledi. Kampanyalı satışlarda hizmetin ifa süresinin bir yıl, konutlarda ise 30 ay olduğunu kaydeden Pektaş, kampanyalı satış belgeli yerlerden hizmet alan yurttaşların, söz konusu sürede hizmet yerine getirilmezse parasının tamamını, mahkemeye başvurduğu taktirde, gecikme faiziyle geri alabileceğini belirtti. Pektaş, TOKİ müteahhitlerinin düzenlediği kampanyalarda, tüketici yükümlülüklerinin TOKİ'ye ait olduğunu da vurguladı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber