Patronunu öldürdüğü iddia edilen sanıklara ağırlaştırılmış ömürboyu istemi

Bursa'da, çalıştığı cam imalathanesinin sahibi Savaş Aygün'ü öldürdüğü iddia edilen M.A.(19) ve iki arkadaşı hakkında savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Patronunu öldürdüğü iddia edilen sanıklara ağırlaştırılmış ömürboyu istemi

Bursa'da, çalıştığı cam imalathanesinin sahibi Savaş Aygün'ü öldürdüğü iddia edilen M.A. (19) ve iki arkadaşı hakkında savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Tutuklu sanıklar M.A. ile M.Y. (18) hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu ve 24'er yıla kadar hapis, yaşı küçük olan sanık M.D. (17) için ise toplam 28 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Yunuseli Mahallesi'nde geçen nisan ayında meydana gelen olayda evli 2 çocuk babası Savaş Aygün, kardeşiyle birlikte işlettikleri cam imalathanesinde başına levye ile vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayet sonrası şüpheliler, Aygün'ün otomobilinin torpido gözünde bulunan ve içersinde bin 500 lira ile cep telefonu olan çantayı alıp kaçarken, Aygün'ün cesedi ise sabah çalışanların işe gelmesiyle bulundu.

Olayın ardından güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, şüpheli olarak işyerinde çalışan M.A. ile arkadaşları M.Y. (18) ve 17 yaşındaki M.D.'yi gözaltına aldı. Suçlarını kabul eden şüpheliler, paraları ve cinayette kullandıkları suç aletlerini sakladıkları boş araziyi güvenlik görevlilerine gösterdi.

CİNAYET ÖNCESİ 2 GÜNLÜĞÜNE EV KİRALAMIŞLAR

Patronu Savaş Aygün'ü parası için iki arkadaşı ile öldüren M.A.'nın, cinayetten önce arkadaşlarıyla birlikte Görükle Mahallesi'nde iki günlüğüne bir ev kiraladığı ortaya çıktı. Olay sonrası suç arkadaşlarıyla birlikte kiraladıkları eve gidip kıyafetlerini değiştiren M.A.'ın,daha sonra patronunun ölüp ölmediğinden emin olmak için işyerine geldiği, onun öldüğünden emin olduktan sonra tekrar arkadaşlarının yanına gittiği belirtildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan M.A. ile sebze halinde işçi olarak çalışan M.D. ve demir doğrama atölyesinde usta olarak görev yapan M.Y., sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Savcılığın, tutuklu sanıklar hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Sanıklar M.A. ve M.Y. hakkında 'Bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak amacıyla tasarlayarak adam öldürmek. Silahlı gece vakti yağma. Konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar vermek' suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu ve toplam 24'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çocuk savcılığı tarafından soruşturması yürütülen M.D.'nin ise, yaşının küçük oluşu nedeniyle 28 yıla kadar hapsi istendi.

3 şüpheli önümüzdeki günlerde 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber