Ayvalık Yenimahalle'de geleneksel hayır yemeği

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Yenimahalle halkının kendi arasında imece usulüyle gerçekleştirdiği geleneksel yemek hayrının 7.'si düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayvalık Yenimahalle'de geleneksel hayır yemeği

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Yenimahalle halkının kendi arasında imece usulüyle gerçekleştirdiği geleneksel yemek hayrının 7.'si düzenlendi.

Her yıl Hıdırellez ile birlikte ilkbahar mevsiminin başlaması nedeniyle şükür amaçlı olduğu öğrenilen geleneksel yemek hayrına; Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş ve Ayvalık'ın mahalle muhtarlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Pilav, ayran ve tatlıdan oluşan menüden oluşan yaklaşık 2 bin kişilik yemek hayrına ait yemekleri mahalle sakini kadınların kendi elleriyle yapıp, dağıttığı gözlendi. Düzenledikleri yemek hayrını bu yıl 7. kez gerçekleştiklerini kaydeden Yenimahalle Muhtarı Beytullah Gündoğan, "7 yıldan bu yana mahallemiz sakinlerinin karınca kararınca verdiği desteklerle gelenekselleştirdiğimiz yemeklerde camide mevlit okutup, diğer yandan da yaptığımız hayır yemeklerini vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bu yolla her Hıdırellez'le birlikte gelen baharı karşılayıp, yeni bir bahar ve yeniden yeşeren umutlarımız için Allah'a şükrederiz. Bu şükürleri yaparken, diğer yandan da bu hayrı gerçekleştiririz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber