Çıralı'da artık su sıkıntısı yaşanmayacak

Antalya'nın Kemer ilçesi Ulupınar Köyü Çıralı Mahallesi'nde özellikle yaz sezonunda artan nüfus sonrası yetersiz kalan depoya ek olarak GATAB tarafından yeni depo yapılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çıralı'da artık su sıkıntısı yaşanmayacak

Bin 500'e yakın nüfus ve 100'e yakın turizm işletmesine sahip olan Çıralı'da, yaz sezonunda artan nüfus sonrası yetersiz kalan depoya ek olarak Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği (GATAB) tarafından yeni depo yapılıyor. Toplam 500 metreküplük su deposu tamamlandığında Çıralı'da su sıkıntısı yaşanmayacağı bildirildi.

GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İhtiyaçlar doğrultusunda hizmet alanımız içerisinde gerek altyapı gerek mevcut hatların ve tesislerin yenilenmesi çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Göynük'te kanalizasyon hattı ve Tekirova Yarıkpınar içme suyu hattı yapımına başladık. Yine önümüzdeki günlerde Kemer ve Göynük içme suyu ishale hatları yapımına ve 2,5 kilometrelik Kemer terfilerinin yenilenmesi işine başlayacağız. Ulupınar Köyü Çıralı Mahallesi'nde özellikle yaz sezonunda artan nüfusa bağlı olarak yaşanan su sıkıntısına son veriyoruz. Bölgemizin turizm açısından en cazibeli yeri olan Çıralı'da yaz sezonunda hem işletme sahipleri hem de yerli halk su sıkıntısı çekiyor. Biz de yetersiz gelen depoya ek olarak 500 metreküp kapasiteli yeni depo çalışmalarımıza başladık. Diğerlerinde olduğu gibi yeni su depomuzu da insan sağlığına uygun şekilde PVC membran ile kaplayarak antibakteriyel ortam sağlayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber