Didim Ak Parti'den su ücreti tepkisi

AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş yazılı bir basın açıklaması yaparak, Didimlilere yüksek su faturası ödeten Didim Belediyesini eleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Didim Ak Parti'den su ücreti tepkisi

Didim Belediyesi'nin yetersiz yöneticilik anlayışıyla her geçen yıl daha zor geçen bir ekonomik darboğaza sürüklediği vatandaşın cebinden elini hiç çıkarmadığını, Didimlileri ülkedeki en yüksek bedellerden içme suyu kullanmaya mahkûm ettiğini belirtti.

Erbaş, önümüzdeki yıl seçimleri kazanmaları hâlinde içme suyu fiyatlarında ciddi indirimler yapacaklarını belirtti. "Didim'deki içme suyu bedelleriyle civar ilçelerdeki, hatta bazı Büyükşehirlerdeki su fiyatlarıyla kıyasladık. Marmaris'le, Bodrum'la, Kuşadası'yla, Akhisar'la, Söke'yle, Nazilli'yle, Koçarlı'yla, Milas'la, Sultanhisar'la, Muğla Kavaklıdere'yle, Afyon'la, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'yle kıyasladık. Ege bölgesindeki hemen bütün il ve ilçelerle kıyasladık. Bu ilçelerde oturan ve evinde misal olarak ayda 5'er metreküp su kullanan bu ilçe sakinleri arasında 5 metreküp su için en yüksek bedellerden birini Didimliler ödüyor. Havuzu olan siteler, tatil köyleri ve oteller de, sağlık ve eğitim hizmeti veren kurumlar da, diğer resmi daireler de, ziraat ve tarım aboneleri de, inşaatlar da Didim'de suya yüksek bedeller ödüyor. Üstelik Didim Belediyesi, neredeyse tamamı 15-20 yıl önce yapılan altyapıyla hizmet anlayışını sürdürmeye çalışıyor. Belediyemiz Didim'e suyla ilgili yıllardır ne büyük masraflı bir altyapı yatırımı yaptı, ne büyük oranda eskimiş su borularını değiştirecek bir yatırım yaptı, ne de herhangi bir sokağa mahalleye yeni isale hatları döşedi. Peki, suyla ilgili hemen hiçbir altyapı faaliyeti göstermeyen ve bütçesinden hiçbir yatırım yapmayan bir belediye neden halkına Ege bölgesindeki en yüksek bedelli su faturalarını yollar?"sözleriyle eleştirdi.

"BELEDİYE SEÇİMLERİNDEN SONRA SU FİYATLARINI DÜŞÜRECEĞİZ"

Erbaş açıklamasında kurulacak olan Sarıçay barajı ile Didim, Kuşadası ve Söke'nin içme suyu ihtiyacının karşılanacağını kaydederek "Aydın 2014 Yerel Seçimleri'nin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin ve Didim Belediyesi'nin AK Parti tarafından kazanılması hâlinde yüksek içme suyu fiyatlarını düşüreceğimizi halkımıza buradan bir kez daha duyuruyoruz.Belediyemizin vatandaşlara sunması gereken en temel hizmetlerden biri olan içme suyuna Didim'de yapılan zulüm seviyesindeki zamların vatandaşımızın ve esnafımızın belini iyice büktüğü de aşikâr bir gerçektir. Aziz vatandaşlarımızın 2014 Yerel Seçimleri'nde bir kamu kurumu olan belediye yönetimine bizim arkadaşlarımızı layık görmesi hâlinde, içme suyuna yapılan bu aşırı zamma hiçbir bahane üretmeden, kılıf aramadan indireceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber